Μ. Συντυχάκης: Μεθοδευμένο και κραυγαλέο θάψιμο της αλήθειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ (Βίντεο)

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε από το περιστύλιο της Βουλής τα εξής:

«Η πρώτη μονοθεματική συζήτηση για την υπόθεση των συνακροάσεων 2016 – 2022 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι μάσκες έπεσαν!

Επαληθεύεται περίτρανα, ότι στην υπόθεση σε βάρος του ΚΚΕ, υπάρχει μεθοδευμένο, κραυγαλέο “θάψιμο” της αλήθειας.

Έλαμψε δια της απουσίας του από την ακρόαση, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος αρρώστια, χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει, αν τελικά θα παραστεί ή όχι στη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ενισχύονται τα ερωτηματικά για την απουσία του, σε συνδυασμό, με την μεθοδευμένη προσχηματική αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή, επικαλούμενοι ζητήματα άλλης συνεδρίασης και αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ.

Αφορούσε, ένα σωστό μεν αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στήριξε το ΚΚΕ, την πρόσκληση δηλαδή, στην Επιτροπή του νυν προέδρου της ΑΔΑΕ, αλλά με προφανή στόχο, να υποβαθμίσει τη συζήτηση για τις υποκλοπές στην έδρα του ΚΚΕ που ο ίδιος ο ΣΥΡΖΑ -προσχηματικά είχε συνυπογράψει- και τελικά να αποχωρήσει από την αίθουσα. Μια βολική στάση, την αξιοποίησε η ΝΔ, επαναφέροντας κάθε τόσο στην συνεδρίαση της Επιτροπής, το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ το κυρίως θέμα ήταν η υπόθεση του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει τη μύγα και μυγιάστηκε”, διότι οι συνακροάσεις – υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, έγιναν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Είχε κάθε λόγο, όχι μόνο να υποβαθμιστεί η συζήτηση αλλά και να θαφτεί! Την “έκανε με ελαφρά πηδηματάκια” από την Επιτροπή! Ας τον κρίνει ο λαός και ιδίως ο αγνός, ριζοσπαστικός κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ!

Το ΚΚΕ κατέθεσε και σήμερα, ατράνταχτα στοιχεία για τις ευθύνες όλων των συναρμόδιων αρχών ΑΔΑΕ – Κρατική Ασφάλεια – Εισαγγελία, που έχουν άμεση εμπλοκή και ευθύνη στην έρευνα των παρακολουθήσεων σε βάρος του, τόσο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί κυβέρνησης ΝΔ. Απευθύναμε δεκάδες ερωτημάτων, χωρίς να δοθούν στα περισσότερα ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις, παρόλο που ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε κάνει αναφορά για διεθνείς προεκτάσεις της υπόθεση του ΚΚΕ.

Τους καταλογίσαμε σκόπιμες καθυστερήσεις και παραλείψεις, τεράστια ερωτηματικά για τη δράση της ΑΔΑΕ, των εισαγγελικών αρχών και της κρατικής ασφάλειας, αλλά και των Εταιρειών – Παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία γύρω και από την υπόθεση των υποκλοπών, δημόσια και πλατιά στον λαό και τη νεολαία, για να βγάλει ο λαός τα αναγκαία συμπεράσματα, να αντιμετωπίσει με τη δράση του όλα τα αντιδραστικά μέτρα που εξυφαίνονται σε βάρος του, από όλες τις κυβερνήσεις και να καταργήσει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ρίζα του προβλήματος, βρίσκεται βαθιά στο ίδιο το σύστημα. Είναι η εξουσία του κεφαλαίου και το κράτος της, που αξιοποιεί την παρακολούθηση, για την θωράκισή της απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του.

Μόνο ο λαός μπορεί να την ανατρέψει, με ισχυρό ΚΚΕ, στη Βουλή και στο λαό».

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί