Γιατροί ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ: Το «νέο ΕΣΥ» που οραματίζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει διαρκείς μετακινήσεις και «εντέλλεσθε»

Παθολόγοι του ΠΑΓΝΗ υποχρεώθηκαν να καλύψουν 5 εφημερίες και 2 εβδομάδες πρωινού ωραρίου τον Ιανουάριο στο Ρέθυμνο, καθιστώντας προβληματική τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και των τακτικών ιατρείων της, σε μία περίοδο που παρατηρείται έξαρση αναπνευστικών ιώσεων και η πληρότητα της Κλινικής υπερβαίνει το 85%!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τριμελής Επιτροπής Ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ Πολυχρόνης Μαλλιωτάκης, Ηρακλής Μαυράκης και Κατερίνα Χαλκιαδάκη, για την πολιτική του “μπαλώματος” με τις μετακινήσεις Παθολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Δείτε: Μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου μπαλώματα στην Παθολογική Ρεθύμνου, μετά τις παραιτήσεις!

Βενιζέλειο: Παραιτούνται όλοι οι παθολόγοι αν συνεχιστούν οι μετακινήσεις τους για “μπαλώματα” στο Ρέθυμνο

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η λύση, στην οποία για πολλοστή φορά κατέφυγε η 7η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος της υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι να μετακινήσει προς το Ρέθυμνο παθολόγους από τις ήδη υποστελεχωμένες Παθολογικές κλινικές του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ, κατά την προσφιλή τακτική μπαλώματος των κενών με την υπερεργασία των εξουθενωμένων υγειονομικών. Το διαχρονικό πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Ρεθύμνου οξύνθηκε με την πρόσφατη παραίτηση της Διευθύντριας της κλινικής η οποία κατήγγειλε εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας, πρόγραμμα εφημεριών που υλοποιείται μονίμως με «εντέλλεσθε» και εκατοντάδες μέρες χρωστούμενων αδειών και ρεπό.

Με τις ίδιες τακτικές της μόνιμης υποχρηματοδότησης της υγείας, οι οποίες γιγάντωσαν το πρόβλημα, προκαλώντας κύμα παραιτήσεων γιατρών πανελλαδικά, επιδιώκουν να καλύψουν τα τεράστια κενά, εξουθενώνοντας το υπάρχον προσωπικό σωματικά και ψυχικά. Έτσι, παθολόγοι του ΠΑΓΝΗ υποχρεώθηκαν να καλύψουν πέντε εφημερίες και δύο εβδομάδες πρωινού ωραρίου το Γενάρη στο Ρέθυμνο, καθιστώντας προβληματική τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των τακτικών ιατρείων της, σε μία περίοδο που παρατηρείται έξαρση αναπνευστικών ιώσεων και η πληρότητα της Κλινικής υπερβαίνει το 85%! Η εντατικοποίηση της δουλειάς των Παθολόγων θα αυξηθεί, αφού θα αναγκαστούν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και να υπερβαίνουν κάθε μήνα το πλαφόν των εφημεριών, χωρίς να παίρνουν τα περισσότερα από τα ρεπό που δικαιούνται.

Απόρροια της τελευταίας αυτής απόφασης της 7ης ΥΠΕ είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση των ήδη αριθμητικά ανεπαρκούντων για τις ανάγκες του δικού τους νοσοκομείου παθολόγων του Βενιζελείου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εάν δεχθούν εντολή να καλύψουν εφημερίες στο Γ. Ν. Ρεθύμνου.

Το «νέο ΕΣΥ» που οραματίζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει διαρκείς μετακινήσεις και «εντέλλεσθε», με μοναδικό σκοπό να μειώσει το «κόστος» της δημόσιας υγείας. Εμείς από την αντίθετη πλευρά διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με πλήρη κάλυψη όλων των κενών με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι μετακινήσεις Παθολόγων και να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων στο Γ.Ν. Ρεθύμνου.

                                                                                              

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί