Δήμος Γόρτυνας: Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 718.740 ευρώ

Επτά νέες χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 718.740 ευρώ, εξασφάλισε η δημοτική αρχή, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΠΑ 2021 – 2025) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2023) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Ειδικότερα, πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που αφορούν στις ακόλουθες παρεμβάσεις:

1.Εργασίες Ασφαλτόστρωσης Κοινότητας Βαγιωνιάς, 250.000 ευρώ (από το ΠΠΑ 2021-2025 Περιφέρειας Κρήτης). Η παρέμβαση αφορά σε τμήματα συνολικού μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων στον οικισμό Βαγιωνιάς.

2. Βελτίωση – Αναβάθμιση Νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά και Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Βαγιωνιάς, 145.000 ευρώ (από το ΠΠΑ 2021-2025 Περιφέρειας Κρήτης). Περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης και διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων και του αύλειου χώρου (περίφραξη, κουφώματα, δάπεδα, τοποθέτηση κλιματιστικών κλπ.)

3.Διαμόρφωση μονοπατιών στον οικισμό Πανασού, 32.240 ευρώ (από το ΠΠΑ 2021-2025 Περιφέρειας Κρήτης). Το έργο αφορά στην διαμόρφωση μονοπατιών που θα διέρχονται από περιοχές με αξιόλογο φυσικό τοπίο και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για πεζοπορία και αναψυχή. 

4.Προμήθεια σκυροδέματος για την κάλυψη αναγκών αγροτικής και κτηνοτροφικής οδοποιίας της Τ.Κ. Άνω Ακρίων, στην θέση «ΚΟΥΤΟΥ», 80.000 ευρώ (από το ΠΠΑ 2021-2025 Περιφέρειας Κρήτης). Η χρηματοδότηση αφορά σε προμήθεια υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (χωματόδρομου).

5.Προμήθεια σκυροδέματος για την κάλυψη αναγκών αγροτικής οδοποιίας στην θέση Βελούλι, οικισμού Αποϊνίου, της Τ.Κ. Σοκαρά, 50.000 ευρώ (από το ΠΠΑ 2021-2025 Περιφέρειας Κρήτης). Η χρηματοδότηση αφορά σε προμήθεια υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την τσιμεντόστρωση αγροτικής οδούς (χωματόδρομου).

6.Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην θέση Κάτω Λάβρυς, της Τ.Κ. Απεσωκαρίου, 61.500 ευρώ (από το ΠΔΕ 2023, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του οικισμού.

7.Προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, δομικού πλέγματος και αδρανών υλικών, για τις ανάγκες προσβασιμότητας και συντήρησης υδατοδεξαμενής, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κουδουμά, 100.000 ευρώ, (από το ΠΔΕ 2023, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής). Η παρέμβαση αφορά στην διασφάλιση της πρόσβασης στην υδατοδεξαμενή και στην συντήρησή της, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της Ιεράς Μονής Κουδουμά και των πιστών που την επισκέπτονται, με νερό καλής ποιότητας.

«Με τις νέες χρηματοδοτήσεις, που διασφαλίσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά, ώστε να διασφαλίσουμε ακόμα περισσότερα κονδύλια, για έργα και παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας» τονίζει ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί