Στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 20/01/2023 18:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για τα προβλήματα της υγείας στο νομό Ηρακλείου, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου, η οποία συμμετείχε στην σύσκεψη σωματείων και φορέων που διοργανώθηκε στις 17/01/2023 με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα της υγείας στο Ηράκλειο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου συμμετείχε στην σύσκεψη σωματείων και φορέων που διοργανώθηκε στις 17/01/2023 με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα της υγείας στο Ηράκλειο. 

Κι αυτό γιατί η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία πρώτα πρώτα αφορά τα παιδιά: το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, η στοματική υγιεινή, η πρόληψη και η σωστή αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων, ο έλεγχος της όρασης, η ψυχική και σωματική υγεία εν γένει  αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην ανατροφή μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών, ώστε να αναπτυχθούν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Γι αυτό η Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος και ως εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται… είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση! 

Διαρκώς φθάνουν  καταγγελίες στην Ένωση μας, καθώς μαθητές και γονείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια βάρβαρη πραγματικότητα. Τραγικές ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές, όπως έχουμε καταγγείλει, αλλά και σποραδικά περιστατικά που όμως πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό με μαθητές που έχουν προβλήματα υγείας που χρειάζονται εξειδικευμένη παρέμβαση. Τέτοια είναι η περίπτωση του μαθητή που χρειαζόταν επειγόντως εγχείρηση πριν τα Χριστούγεννα την οποία ΔΕΝ κάλυπτε η ασφάλεια του και χάρη στην αλληλεγγύη και τα αντανακλαστικά της μαθητικής κοινότητας και άλλων φορέων μπόρεσε τελικά να εγχειριστεί. Αλλά και η υποστελέχωση και υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των υπολοίπων δομών ψυχικής υγείας (πχ Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) σε μια εποχή που ξέρουμε ότι η σχολική βία και τα ψυχικά νοσήματα ολοένα και πληθαίνουν σε μικρές ηλικίες, έχουν άμεσες επιπτώσεις στη σχολική κοινότητα, στα παιδιά μας. 

Όλα αυτά τα ζητήματα, όπως και η συνεχής υποβάθμιση του ΠΑΓΝΗ αλλά και γενικότερα των όλων των δομών υγείας, καθώς και ο αυταρχισμός από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από την διοίκηση του νοσοκομείου, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. 

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους φορείς και τα σωματεία και συμμετέχουμε στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 20/01/2023 18:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για τα προβλήματα της υγείας στο νομό!

Διεκδικούμε: 

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να

στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία, ΕΚΑΒ.

-Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με

ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

-Καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία- ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ»

– Απαιτούμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση όσων το έχουν ανάγκη, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί