Σκάνδαλο υποκλοπών: Απέρριψαν το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει τόσο πολύ να έρθουν «όλα στο φως» που απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, προκαλώντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δείτε: Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνεχίζει τις πιέσεις ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ – Ζητά να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή

Ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, διατύπωσε αδιανόητες προφάσεις προκειμένου να μην καλέσει τον Χρήστο Ράμμο στην Επιτροπή. Όπως έχει αποκαλύψει το Documento ήδη από το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, οι έρευνες της ανεξάρτητης Αρχής σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας πιστοποίησαν τις παρακολουθήσεις υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων, τα οποία βρίσκονταν στις λίστες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Αίσθηση προκάλεσαν δε οι αήθεις επιθέσεις που εξαπέλυσαν «γαλάζιοι» βουλευτές (Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Κελέτσης) κατά του κ. Ράμμου και εν γένει της ΑΔΑΕ.

«Λυπάμαι πολύ για όσα άκουσα» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την απόρριψη του αιτήματος του κ. Ράμμου, χαρακτηρίζοντας θλιβερή τη σημερινή μέρα για το Κοινοβούλιο. «Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις προς την ανεξάρτητη Αρχή» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι κυρίως στη δική σας απόφαση κ. Μπούρα. Διότι η απόφασή σας είναι ένα ακόμα βήμα συσκότισης του σκανδάλου». Έπειτα, ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Δεν είδε την επιστολή Ράμμου γιατί… γιόρταζε

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Κατρούγκαλου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επ’ αφορμή του αιτήματος του κ. Ράμμου, ο Αθ.Μπούρας υποστήριξε αρχικά πως έλαβε την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ στις 17 Ιανουαρίου, αλλά δεν πρόλαβε να τη διαβάσει λόγω της ονομαστικής του εορτής.

Ανέγνωσε την επιστολή στο Σώμα και εξέφρασε ενστάσεις με το γεγονός ότι ο κ. Ράμμος ζητά η συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι κλειστή. Ενστάσεις εξέφρασε και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής ζητά να τον ενημερώσει «επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος».

«Πρέπει να εξηγήσει (ο Χρ. Ράμμος) γιατί πρέπει να είναι απόρρητη η διαδικασία και, δεύτερον, πρέπει να γίνει συγκεκριμένος. Άρα, θα περιμένω να δω συγκεκριμένα το αίτημα και θα γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Θα επανέλθουμε όταν τα στοιχεία θα είναι πιο συγκεκριμένα…» ισχυρίστηκε.

Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης

«Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε», τονίζει με ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη Βουλή, με άρνηση ανταπόκρισης στο αίτημα Ράμμου και ανοίκειες επιθέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπέβαλε αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει άμεσα για τα αποτελέσματα των ερευνών για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί