ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τον δημοσκόπο του Μαξίμου και τα εικονικά τιμολόγια 

Έγγραφη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας «IONIAN» προς τη δημοσκοπική MARC του Θωμά Γεράκη κατέθεσαν στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης.

Δείτε:

Εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 239.000 ευρώ για την Marc που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου, από εταιρία… χωματουργικών

Τρεις έλεγχοι τρέχουν από το 2020 εις βάρος της Marc – Τα εικονικά τιμολόγια που «καίνε» το Μαξίμου

Να συγκληθεί η Επιτροπή Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις αποκαλύψεις για την Marc

«Γιατί περιμέναμε τόσες μέρες μετά τα δημοσιεύματα αλλά δεν είδαμε να κινηθεί κανείς από την Εισαγγελία!!» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Με την αναφορά, που συνοδεύεται από στοιχεία τεκμηρίωσης, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣ ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα υπόθεση εταιρείας χωρίς άλλο κύκλο εργασιών και χωρίς να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, η οποία κατά τα έτη 2018 έως 2020 φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και προς εταιρεία που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, είχε στείλει επιστολή στην Πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ, κα Βαλέρια Τσάμη, με την οποία την ενημέρωνε ότι πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να κληθούν για εξηγήσεις στη Βουλή ο Θ. Γεράκης της Marc, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ. Επίσης, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος είχε απευθύνει αμείλικτα ερωτήματα στην κυβέρνηση σχετικά με το εάν υπήρξε παρέμβαση για να σταματήσει ο φορολογικός έλεγχος στην Marc.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί