Eιδικό Δικαστήριο: Προσπαθούν να εμπλέξουν τον Ν. Παππά με κατασκευασμένο SMS

Αφού έπεσε στο κενό η λάσπη κατά του Νίκου Παππά για τις «σακούλες με τα χρήματα», τώρα η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα, αντί για ακλόνητα στοιχεία που υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε στο Ειδικό Δικαστήριο, επιστράτευσε αμφιβόλου πιστότητας sms σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, «είναι ολοφάνερο ότι αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα sms». Ο Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε πως «το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Κι αυτό όπως εξήγησε προκύπτει καθώς «από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%».

Ο ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού επισήμανε επίσης πως «το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας».

Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, παρουσίασαν στο Ειδικό Δικαστήριο μήνυμα με ημερομηνία 15.9.2016 που υποστήριζαν ότι καταγράφονται ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού. Το sms που ισχυρίζονται ότι στάλθηκε από τον Νίκο Παππά είχε το εξής περιεχόμενο:

«Παππάς Νίκος κιν. 698411…
Ιβάν 35
Καλόγρ. 35
Α2 16
Κουρής 10
Μάρης 4
Καλημέρα
Α2 αυτός που θα δεις 12.30»

Στουρνάρας – Πανταλάκης: Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση Παππά

«Οι κύριοι Στουρνάρας και Πανταλάκης κατέθεσαν πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση Παππά. Ούτε για την εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό ούτε για τα δάνεια Καλογρίτσα» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισαν, δύο ακόμα μάρτυρες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, κατέθεσαν ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Νίκου Παππά στην τακτοποίηση υποχρεώσεων της οικογένειας Καλογρίτσα ενόψει της συμμετοχής της στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή σε περιπτώσεις δανειοδότησης και ρύθμισης δανείων των εταιρειών της.

«Δεν είδαν και δεν άκουσαν» ποτέ τον κ. Παππά, δηλαδή, ούτε στην περίπτωση της έκδοσης της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατ. ευρώ, η οποία κατά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Πανταλάκη εκδόθηκε απολύτως νόμιμα, αφού ελέγχθηκε η πορεία των χρημάτων, ούτε στην περίπτωση των δανειοδοτήσεων του κ. Καλογρίτσα από την Attica Bank, με τον κ. Πανταλάκη να επισημαίνει ότι «ούτε ο κ. Παππάς παρενέβη ούτε κάποιος άλλος από την τότε κυβέρνηση. Η τράπεζα δεν έχει ενοχληθεί ποτέ από τον κ. Παππά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας, με την έκθεση του οποίου κατέπεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κακουργηματική κατηγορία περί δωροληψίας, οδηγώντας τη Ν.Δ. σε σύγκρουση με την αλήθεια, επανέλαβε ότι στη ροή των χρημάτων, όπως διερευνήθηκε, «δεν υπάρχει Παππάς».

Το δε πόσο των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο επεστράφη στον κ. Καλογρίτσα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξε εξ ολοκλήρου σε λογαριασμούς εταιρειών του κ. Χρήστου Καλογρίτσα και του υιού του και από εκεί στην αποπληρωμή προσωπικών και εταιρικών υποχρεώσεων και εξόδων τους, μεταξύ των οποίων δεν ήταν η εφημερίδα Documento, όπως ξεκαθάρισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Πιάστηκε απ’ το SMS η ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο ειδικό δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επίσης, καλεί τον κ. Παππά να απαντήσει αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί