Η κίνηση των Ενεργών Δημοτών Μινώα Πεδιάδας για τις εξελίξεις στη δημοτική αρχή

Η κίνηση των Ενεργών Δημοτών Μινώα Πεδιάδας, και ο επικεφαλής της, Αριστείδης Μανουράς, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Η κίνηση των Ενεργών Δημοτών Μινώα Πεδιάδας, και ο επικεφαλής της, Αριστείδης Μανουράς απευθύνουν ανοικτή έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους που μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου και του Δήμου γενικότερα. Τους εγκαλούμε και τους καλούμε να επιστρατεύσουν το τελευταίο ίχνος πολιτικού ήθους –αν κάτι τέτοιο τους έχει απομείνει- και να παραιτηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφερόμαστε φυσικά, σε συγκεκριμένους πρώην και νυν αντιδημάρχους, που έχουν ήδη επιλέξει εδώ και καιρό να συμμετάσχουν σε κίνηση διαφορετική από αυτή με την οποία εκλέχτηκαν. Το γεγονός αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Αυτό που δεν κατανοείται ούτε και δικαιολογείται είναι ότι παραμένουν τόσο στην παράταξη του κ. Φραγκάκη, όσο και στις θέσεις του Δημοτικού Συμβούλου, από τις οποίες ο Δήμαρχος δεν έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να τους καθαιρέσει. Η παραμονή θα ήταν μεν ανήθικη, αλλά δεν θα ήταν μείζον πρόβλημα, αν οι κύριοι αυτοί προσέρχονταν στις συνεδριάσεις και γενικότερα ασκούσαν τα καθήκοντα τους. Καθήκοντα για τα οποία οι Δημότες τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν την τύχη της περιοχής. Δυστυχώς όμως δεν σέβονται ούτε τις ψήφους που πήραν ούτε και την ευθύνη που ανέλαβαν. 

Με λύπη αντιλαμβανόμαστε ότι οι κύριοι αυτοί σαμποτάρουν τον ίδιο τον Δήμαρχο που τους τίμησε συμπεριλαμβάνοντας τους στο ψηφοδέλτιο του και τους εμπιστεύθηκε θέσεις αντιδημάρχων επί σειρά ετών. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως το γεγονός ότι σε αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι, είναι παραπάνω από εμφανές ότι δεν συμμετέχουν μόνο το τελευταίο διάστημα αλλά εδώ και καιρό. Δηλαδή όλο το διάστημα που κατείχαν κομβικές θέσεις στο Δήμο. Αυτό εξηγεί την ολιγωρία τους και την ανεπαρκή τέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη θητεία τους. Το γεγονός ότι κατά τη θητεία ως αντιδήμαρχοι δεν έπραξαν τίποτα σημαντικό, αφήνοντας τους δημότες να νομίζουν ότι πρόκειται απλώς για ανεπάρκεια ή λάθος επιλογή, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για ξεκάθαρή εξαπάτηση με πολιτικές σκοπιμότητες. 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος είναι τεράστιες και οι καθημερινές προκλήσεις χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Βρισκόμαστε ήδη σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται το προεκλογικό παιχνίδι να παίζεται σε βάρος των Δημοτών και του τόπου μας. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εν’ λόγω κύριοι θα λάβουν, αυτό που τους αναλογεί κατά τα πεπραγμένα τους, με όποια κίνηση κι αν επιλέξουν να κατέλθουν στις επόμενες εκλογές. 

Αναμένουμε όμως την άμεση παραίτηση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί