Σαν πολλοί δε μαζεύτηκαν κι έκλαψαν από τη ΝΔ και την κυβέρνηση στην “ιδιωτική” κηδεία ενός έκπτωτου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Διχασμένη η Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να κρατήσει τα κεντρώα προσχήματα αλλά και να μην απογοητεύσει τη φιλοβασιλική δεξιά. Πώς τους υποδέχθηκαν οι νοσταλγοί του Γκλίξμπουργκ.

«Παρέλαση» νεοδημοκρατών βουλευτών -νυν και πρώην- στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον τέως, ο οποίος ενταφιάστηκε στο Τατόι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στο «κεκαλυμμένο» λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθέριου ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από μερίδα συγκεντρωμένων. «Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς» φώναξαν ορισμένοι που συνέχισαν ύστερα με το σύνθημα «Ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά».

Ο κ. Σαμαράς είχε προχωρήσει πρώτος σε παρέμβαση-«άδειασμα» στη μεσοβέζικη στάση Μητσοτάκη για την ταφή «ιδιώτη» και όχι δημοσία δαπάνη, «απελευθερώνοντας» δεξιούς συναδέλφους του που τον ακολούθησαν γνωστοποιώντας την απόφασή τους.

Στο προσκύνημα βρέθηκαν επίσης η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του Γκλίξμπουργκ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι νεοδημοκράτες βουλευτές Μεσσηνίας και Λακωνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Θανάσης Δαβάκης, αντίστοιχα. Και η «παρέλαση» συνεχίστηκε με τον πρώην βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Δημήτρη Καμμένο (διεγραμμένοι από Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛΛ αντίστοιχα).

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αν και θα ήθελε δεν παραβρέθηκε καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό.

Επίσημα την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτης Πικραμμένος δεν έτυχαν και της καλύτερης υποδοχής καθώς αποδοκιμάστηκαν άγρια με την υπουργό Πολιτισμού να δέχεται τα περισσότερα πυρά. «Ουστ από εδώ» και «έξω μωρή» ακούστηκε από το πλήθος, σε μια ντροπιαστική στιγμή για τη Δημοκρατία μας.

Φυσικά, εντελώς διαφορετική υποδοχή επεφύλασσαν οι συγκεντρωμένοι στον Αντώνη Σαμαρά που τον χειροκρότησαν.

Η διχασμένη Νέα Δημοκρατία, με την ίδια αμηχανία που διαχειρίστηκε την κηδεία της «Φρείδερικης» το 1981, με την ίδια ρητορική που προσπαθούσε να πείσει για την εκπροσώπησή της στην κηδεία, με την ίδια αγαρμποσύνη που επιχειρούσε να ψαρέψει ψήφους σε χουντοβασιλικά νερά, έστησε σήμερα το μοναρχικό σόου της «κηδείας του ιδιώτη» φανερώνοντας τη δύσκολη θέση να κρατήσει τα κεντρώα προσχήματα αλλά και να μην απογοητεύσει τη φιλοβασιλική δεξιά.

«Τη δεξιόστροφη στροφή της πολιτικής Μητσοτάκης, τις υπόγειες πολιτικές διαδρομές αλλά και των εσωκομματικό ανταγωνισμό εν όψει εκλογών», σχολιάζει επικριτικά ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος.

«Oι βουλευτές της ΝΔ που θα παραστούν στην κηδεία Κωνσταντίνου δεν το κάνουν από σεβασμό στην ιστορία» τονίζει σε αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter σημειώνοντας πως «το ρημαδιό στο Τατόι τους εκθέτει» αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για «θλιβερό θέαμα».

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί