Ο Μητσοτάκης έχει… “σχέδιο” και θέλει μια ακόμα 4ετία! – Υποψήφιος στον Έβρο και εκλογές την Άνοιξη

Από την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο, πραγματική φωτογραφία

Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ξεκάθαρα προεκλογικής του περιοδείας στη Θράκη, παραχώρησε ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου, στα περιφερειακά ΜΜΕ, στην Αλεξανδρούπολη. 

Η μόνη «φρέσκια» είδηση που έδωσε πάντως ο πρωθυπουργός, ήταν ότι η μία από τις τρεις έδρες που θα επιλέξει για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι στην περιφέρεια του Έβρου, για «συμβολικούς» και «ουσιαστικούς» λόγους, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς», είπε προσθέτοντας ότι η περιοχή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή «όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και ευκαιριών», σημείωσε.

Κατά τα λοιπά, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία (…) Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό (…) Οι Έλληνες πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για «πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον» κι επέμεινε στο αμφισβητήσιμο αφήγημα περί υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019, ζητώντας την ψήφο των πολιτών και στην κάλπη του 2023: 

«Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάζεται να καταφύγει σε τέτοιες πρακτικές; Μπορώ ίσως να το εξηγήσω, όχι μόνο γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτό το οποίο ξέρεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ξέρει καλά να παίζει αυτό το παιχνίδι.

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης ένδεια θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές και θα μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και θα το κατανοήσουν οι πολίτες.

Ποιος τελικά έχει πραγματικό σχέδιο για την Ελλάδα και ποιος επίσης έχει τα εχέγγυα να το υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.

Διότι εμείς πια έχουμε τρεισήμισι χρόνια κυβερνητικής θητείας στην πλάτη μας. Οι πολίτες γνωρίζουν τι έχουμε κάνει, τι έχουμε κάνει καλά, τι δεν έχουμε κάνει καλά, αλλά γνωρίζουν κατά βάση ότι έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες κρίσεις με αποτελεσματικότητα και έχουμε υλοποιήσει το κυβερνητικό μας σχέδιο.

Άρα πιστεύω ότι με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω αυτά που θέλω να κάνω στην τετραετία και πιστέψτε με, ότι μπορώ να τα υλοποιήσω. Διότι αυτό το οποίο σας είπα το 2019 ότι θα έκανα, το υλοποίησα».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε πάλι μήνυμα προς τη γείτονα, κάνοντας λόγο για παροξυσμό προκλήσεων από την Τουρκία και διαβεβαίωσε ότι τα σύνορα της χώρας είναι θωρακισμένα, εκτιμώντας ωστόσο ότι δε θα δούμε θερμό επεισόδιο. Ζήτησε, με βάση το διεθνές δίκαιο, να κάτσει η Τουρκία στο τραπέζι για το ένα και μοναδικό θέμα: την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Σε ερώτηση για την πρωτοφανή «γνωμοδοτική» παρέμβαση Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις, απαντώντας ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδεικνύει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πώς θα κινείται, αλλά ούτε και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. «Υπερασπιζόμαστε απόλυτα τον νόμο που έχουμε ψηφίσει, θεωρούμε ότι είναι συνταγματικός», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς Κωσταντίνος ως ιδιώτης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δήλωση που εξέδωσε μετά την είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά, ότι δηλαδή γράφεται σε ανθρώπινο επίπεδο ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 και τον λόγο πλέον έχει η Ιστορία που θα κρίνει τον Κωνσταντίνο δίκαια αλλά και αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο «ξαναζεσταμένο φαγητό» είχε σερβίρει στους Θρακιώτες ο πρωθυπουργός και το βράδυ της Παρασκευή από το βήμα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί