Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα ο Οικονόμου

Η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση αν εξετάζεται συμφωνία η οποία θα προβλέπει τον επαναλαμβανόμενο δανεισμό ανά 50 χρόνια των γλυπτών του Παρθενώνα

Νέα σοβαρά ερωτήματα για την εν κρυπτώ διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με το Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέκυψαν από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα Δευτέρα (9/1).

Ο Γιάννης Οικονόμου παρά τις κορώνες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα νομής, κατοχής και ιδιοκτησίας από το Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα, έδωσε στη συνέχεια με τις απαντήσεις του μια άλλη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση αν εξετάζεται συμφωνία η οποία θα προβλέπει τον επαναλαμβανόμενο δανεισμό ανά 50 χρόνια των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν διέψευσε μια τέτοια συμφωνία λέγοντας μόνον ότι «επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα, για τον Πολιτισμό μας. Η διαδικασία και η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη».

Στη συνέχεια οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν και νέες απορίες καθώς αφού μη αληθώς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί την ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, ανέφερε ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών που ασπάζονται οι δύο χώρες και κυβερνήσεις και λαμβάνοντας ρεαλιστικά το ιστορικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί».

Για το ποιο είναι το πλαίσιο αρχών το οποίο ασπάζονται και οι δύο χώρες καθώς και τι σημαίνει η λέξη «ρεαλιστικά» δίπλα στο «ιστορικό πλαίσιο», η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα σιωπά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί