“Έφυγε” στα 58 του χτυπημένος από τον καρκίνο ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζιανλούκα Βιάλι

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζιανλούκα Βιάλι, σκορπώντας τη θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρό. 

Ο πρώην επιθετικός της Σαμπντόρια, της Γιουβέντους και της Τσέλσι, απεβίωσε έπειτα από «μάχη» με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Ποιος ήταν ο Τζιανλούκα Βιάλι

Ο Τζιανλούκα Βιάλι ήταν μέλος της θρυλικής Σαμπντόρια που θριάμβευσε τόσο στην Ιταλία όσο και την Ευρώπη κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κατακτώντας τη Serie A, το 1990-1991, μεταξύ άλλων διακρίσεων. Μάλιστα, ο ίδιος είχε συνεργαστεί εμβληματικά με τον παιδικό του φίλο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Στη συνέχεια, ο Τζιανλούκα Βιάλι πήγε στη Γιουβέντους αντί του ποσού των 12,5 εκατομμυρίων λιρών που αποτελούσε τότε παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε άλλον έναν τίτλο στη Serie A, καθώς και το Champions League τη σεζόν 1995-96 και έπειτα αγωνίστηκε στην Αγγλία και κατέκτησε το FA Cup, το League Cup και το Κύπελλο Κυπελλούχων με την Τσέλσι, αποτελώντας λαϊκό ήρωα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ακόμα, το 1998 ανέλαβε θέση προπονητή στην Τσέλσι με το Κύπελλο Κυπελλούχων που ήρθε εκείνη τη σεζόν, έγινε ο νεότερος τεχνικός που κατέκτησε ποτέ διοργάνωση της UEFA, μέχρι που ο Αντρέ Βίλας Μπόας έσπασε αυτό το ρεκόρ με την Πόρτο. Τα τελευταία χρόνια, ο Τζιανλούκα Βιάλι έδωσε μια πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος και ενώ φαινόταν ότι θα ήταν νικητής, ο ίδιος επιβεβαίωσε, τον Δεκέμβριο του 2021, ότι η ασθένεια είχε εμφανισθεί εκ νέου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί