“Τάλως”: Λειτουργούν προσωρινά οι κινηματογράφοι- Δεν εκδόθηκε κρίση του ΣτΕ για την τροποποίηση του ΓΠΣ

Επαναλειτουργεί προσωρινά από αύριο 5 Ιανουαρίου ο πολυκινηματογράφος “Τάλως” μετά την απόρριψη από το ΣτΕ των προσωρινών μέτρων μέχρι να αποφανθεί το επόμενο διάστημα το ανώτατο δικαστήριο για το αν είναι νόμιμη η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού στην περιοχή του “Τάλως”, που αποφάσισε ο δήμος Ηρακλείου και ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ουσιαστικά η λειτουργία γι αυτό το διάστημα είναι με βάση τις αποφάσεις δήμου και αποκεντρωμένης, που ακόμα δεν κρίθηκαν από το ΣτΕ.

Το συγκρότημα είχε ανεγερθεί παρανόμως σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία από το Σχέδιο Πόλης, άρα δεν μπορούσε να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως, κάτι που ενέκρινε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Δείτε:

Το colpo grosso του δήμου Ηρακλείου με το Τάλως: Χθες το σφράγισαν ως αυθαίρετο για τα μάτια του κόσμου, αύριο το νομιμοποιούν!

Ηράκλειο: Έκλεισαν οι κινηματογράφοι “Τάλως”, μετά την απόφαση του ΣτΕ – Θυροκολλήθηκε η απόφαση για το σφράγισμα

“Ο δήμος Ηρακλείου να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για το “Τάλως”, μην παρανομείτε πάλι”

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει μετά από μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ανταγωνιστικού πολυκινηματογράφου “Τεχνόπολις”, κατά των οργάνων της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου ο οποίος παλαιότερα είχε επιτρέψει την ίδρυση πολυκινηματογράφου στην περιοχή “Τάλως”.

Με την προσφυγή αυτή ζητούσαν να ακυρωθεί και να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία των κινηματογράφων του εμπορικού κέντρου. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση το ερχόμενο διάστημα και στο μεταξύ έδωσε την έγκριση για προσωρινή λειτουργία των κινηματοράφων.

Σε προηγούμενη απόφασή του, το ΣτΕ χαρακτήριζε παράνομη τη λειτουργία πολυκινηματογράφου σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία, ενώ είχε αποφασίσει αρνητικά και για τον δεύτερο τρόπο που είχε επιχειρηθεί να λυθεί το θέμα, μέσω του αιτήματος “τακτοποίησης” των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Πλέον, προχωρά κανονικά η σημειακή τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων.

Μάλιστα, η διαχειρίστρια εταιρία ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί