La Repubblica: Η Καϊλή και τα ίχνη του χρήματος που οδηγούν στον Παναμά

Τα ίχνη του χρήματος οδηγούν από την Αθήνα στον Παναμά με επίκεντρο τις κινήσεις λογαριασμών της Εύας Καϊλή, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο QatarGate και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica.

Δείτε επίσης:

Οικογένεια Καϊλή: Ψάχνουν εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε τράπεζα του Παναμά! (εικόνες)

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, το «παιχνίδι» των ερευνών έχει μεταφερθεί για τα καλά και στην Ελλάδα που κάνει σημαντικά βήματα σε ένα «τρίγωνο» συνεργασιών με παράλληλες έρευνες σε Βέλγιο και Ιταλία.

Εκτός από τον Βέλγο ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος διεξάγει την έρευνα στις Βρυξέλλες, αξιωματικοί της «Guardia di Finanza» υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή εισαγγελέα του Μιλάνου Φάμπιο Ντε Πασκάλ έχουν κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς των Φραντσέσκο Τζόρτζι και και Αντόνιο Παντσέρι.

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές μέσω της Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Χρήματος έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» όλες τις μεταφορές χρημάτων από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ανήκουν στην πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και σύζυγο του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η La Repubblica τονίζει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άμεση συνδρομή των Αρχών του Παναμά για εμβάσματα που μπορεί να ξεπερνούν και τα 20 εκατομμύρια ευρώ από το Κατάρ προς λογαριασμού της Εύας Καϊλή ή άλλων μελών της οικογένειάς της.

Η La Repubblica σημειώνει πως η ύπαρξη του ποσού και των λογαριασμών διαψεύδονται από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή, προσκομίζοντας έγγραφο από την τράπεζα του Παναμά «Bladex Bank». Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα οικονομικό σκάνδαλο οδηγεί στον «φορολογικό παράδεισο» του Παναμά.

Την ίδια στιγμή, από το Βέλγιο έχει ήδη δοθεί η εντολή στην Εισαγγελία του Μιλάνου για έρευνες σε επτά τρεχούμενους λογαριασμούς των Τζόρτζι, Παντσέρι και Λούκα Βισεντίνι με τα πρώτα στοιχεία να οδηγούν και σε άλλους λογαριασμούς ακόμη και στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στη βραζιλιάνικο πιστωτικό ίδρυμα «Lift Bank».

«Έχουμε πληροφορίες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Παντσέρι και η σύζυγός του Κολεόνι έχουν λογαριασμούς στην εν λόγω τράπεζα», έγραψαν οι Βέλγοι δικαστές στα έγγραφα που απέστειλαν στους Μιλανέζους συναδέλφους τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί