Την αποχώρησή του από την εταιρεία του ανακοίνωσε ο Θέμης Χειμάρας μετά τις νέες αποκαλύψεις

Σε αποχώρηση από την εταιρεία του η οποία έκανε business ύψους άνω των 400.000 ευρώ με το δημόσιο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αναγκάστηκε ο Θέμης Χειμάρας στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης δεν διαγράφει τον Χειμάρα γιατί επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις νέες αποκαλύψεις Πολάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα αποχώρησε από την εταιρεία του, δηλαδή την ίδια μέρα που αποκαλύφθηκε ότι η ΝΔ γνώριζε από το 2020 για τις απευθείας αναθέσεις ενώ υπήρχε ασυμβίβαστο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τη Δευτέρα μεταβίβασε την εταιρεία Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ Ε.Ε. στους συνεργάτες του αποχωρώντας από αυτή.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2020 κατά 49.500 ευρώ καλύφθηκε από «δηλωθέντα εισοδήματα».

Αναφορικά με τη Smarts IKE, που πήρε 900.000 επί ΝΔ, ο Θέμης Χειμάρας υποστηρίζει ότι αποχώρησε πριν γίνει βουλευτής. «Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020.

Η μεταβίβαση έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό και «δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η απάντησή μου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί