Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εθελοντική αιμοδοσία του “Αιματοκρήτη” στη Λότζια

Οι εθελοντές αιμοδότες του Αιματοκρήτη αποχαιρετούν τη χρονιά με μια ακόμη αιμοδοσία, έχοντας προσφέρει περισσότερες από 3.500 μονάδες αίματος το 2022 στα νοσοκομεία της πόλης μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στη Λότζια αύριο Σάββατο 31/12/2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς και ώρες 9:30-14:00μμ, είναι η τελευταία της εορταστικής καμπάνιας που πραγματοποιήθηκε από το σύνδεσμο για να υπάρχει διαθέσιμο αίμα για όποιον το χρειαστεί! Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου και η προσπάθεια έχει τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. 

Οι ανάγκες παραμένουν σημαντικές και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη!

Οδηγίες για τους αιμοδότες 

-Να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους ταυτότητα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας ( αστυνομική ταυτότητα, φοιητικό πάσο κτλ). 

-Πρέπει να έχουν κοιμηθεί επαρκώς χωρίς κατανάλωση αλκοόλ από το προηγούμενο βράδυ 

-Να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό πριν την αιμοδοσία 

– Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων για να δώσουν αίμα ενώ σε περίπτωση γριππώδους συνδρόμου περιμένουμε 2 εβδομάδες. Στην αιμοδοσία δεν πρέπει να προσέρχονται συμπολίτες μας με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ενώ η χρήση μάσκας εντός της μονάδας αιμοδοσίας παραμένει υποχρεωτική. 

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται το οποίο προσφέρεται εξολοκλήσου στα νοσοκομεία για την κάλυψη τακτικών και έκτακτων αναγκών. 

Παράλληλα,  οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα για δειγματοληψίες αίματος-εγγραφές για δωρητές μυελού οστών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας, ενημερώσεις εγκύων για δωρεά ομφαλικού αίματος σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ Κρήτης και ενημερώσεις/εγγραφές για δωρητές οργάνων. 

Κάθε αιμοδοσία μια ευχή για όσους χρειάζονται την αγάπη μας!

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773

 email aimatocritis@hotmail.com

www.aimatocritis.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί