Για γιγάντιο κύμα κορονοϊού και γρίπης μετά τις γιορτές προειδοποιεί ο Ν. Τζανάκης

«Η μισή Ελλάδα είναι, ήδη, άρρωστη και θα μολύνει και την άλλη μισή»

Για γιγάντιο πανδημικό κύμα γρίπης και κορονοϊού που θα έρθει μετά τις γιορτές κάνει λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Το πανδημικό κύμα θα εκδηλωθεί στη χώρα μας περί τα μέσα και τέλη Ιανουαρίου τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σημείωσε ότι θα έχουμε μεγάλο θέμα στην υγειονομική διαχείρισή του. «Η μισή Ελλάδα είναι, ήδη, άρρωστη και θα μολύνει και την άλλη μισή», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι οι μάσκες στα σχολεία είναι ένα όπλο που πρέπει να υπάρχει στη φαρέτρα της Πολιτείας και υπογράμμισε ότι τα παιδιά ακόμα και με το παραμικρό σύμπτωμα δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα πρέπει ανά μία ώρα να απολυμαίνουν και να αποστειρώνουν τις επιφάνειας που παίζουν τα παιδιά καθώς και τα παιγνίδια τους. Ο καθηγητής πνευμονολογίας χτύπησε καμπανάκι ειδικά για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία, όπως είπε, νοσούν βαριά.

Αναφερόμενος στο νέο κύμα πανδημίας κορονοϊού που χτυπάει την Κίνα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες εκατομμύρια κρούσματα και υπάρχει πιθανότητα να βγουν νέα στελέχη που είναι υπαρκτή αλλά μικρή η πιθανότητα να μας προβληματίσουν γιατί θα «ξεφεύγουν» από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί