Έμπειρος ορειβάτης ο 41χρονος που ανασύρθηκε νεκρός στον Όλυμπο

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας επιχειρεί να προσεγγίσει την χαράδρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 41χρονος ορειβάτης. Μαζί με το ελικόπτερο, στο σημείο επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στον Όλυμπο που είχε πάει για αναρρίχηση με έναν φίλο του.

Ο 41χρονος έκανε αναρρίχηση στον Όλυμπο μαζί με τον 35χρονο φίλο του. Οι δυο άνδρες χωρίστηκαν, όταν ο ένας αποφάσισε να προχωρήσει προς την κορυφή. Όταν επέστρεψε στο σημείο που είχαν ορίσει, δεν βρήκε τον 41χρονο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες, μόνο που ο πάγος και το δύσβατο της περιοχής, έκαναν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, «το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που κινητοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην πρώτη αιώρηση δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον άνδρα, λόγω δυσμενών συνθηκών. Στη δεύτερη προσπάθεια και, ενώ προμηθεύτηκε καύσιμα, το πλήρωμα με ειδικά σχοινιά και καλάθι κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον μεταφέρει χωρίς τις αισθήσεις του από το σημείο».

Το αστυνομικό τμήμα διενεργεί προανάκριση για τα αιτία του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για έναν έμπειρο ορειβάτη, με αναβάσεις σε απότομες και υψηλές κορυφές και μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας- Κίρρας. Ήταν μάλιστα ένας από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του, καθώς το 2017 είχε ανέβει στην οροσειρά του Καυκάσου.

ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί