Ζ. Μπορέλ: Μπλόκο σε Αβραμόπουλο για θέση πρέσβη στις χώρες του Κόλπου

Το σκάνδαλο του Qatargate που ακουμπά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ενδέχεται να οδηγήσει μέχρι και σε ακύρωση του διαγωνισμού για την κάλυψη θέσης εκπροσώπου (πρέσβη) στις χώρες του Κόλπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής και επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής δράσης, Ζοζεπ Μπορέλ, σκέφτεται να αποκλείσει και τον επιτυχόντα στη διαδικασία εξετάσεων Λουίτζι Ντι Μάιο και τον ανθυποψήφιό του πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Μπορέλ θα έπρεπε κανονικά να εγκρίνει την τοποθέτηση του επιλεχθέντος από την επιτροπή αξιολόγησης, από τις 16 Νοεμβρίου 2022, Λουίτζι Ντι Μάιο αλλά όλα δείχνουν ότι επηρεάστηκε από το σάλο που ξέσπασε στον ιταλικό Τύπο και ακόμη δεν έχει υπογράψει για το ποιος θα αναλάβει το πόστο. Σύμφωνα με τη διαδικασία η απόφαση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Ασφάλεια και την Άμυνα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν πλέον πως ο Ζοζεπ Μπορέλ δεν θα αξιοποιήσει ούτε την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ούτε εκείνη του Κύπριου πρώην Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού που ήταν μεταξύ των φιναλιστ.

Έτσι, οι περισσότερες πιθανότητες είναι το πόστο να δοθεί σε εσωτερικό συνεργάτη του κ. Μπορέλ είτε να επαναπροκηρυχθεί η θέση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί