ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για διεύρυνση της διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας  με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Την ανάγκη διεύρυνσης της διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αναδεικνύει με την κατάθεση επιστολής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη.

Με την επιστολή του το ΤΕΕ/ΤΑΚ, χαρακτηρίζει ως σύντομη τη διεξαγωγή του χρονοδιαγράμματος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Μινώα Πεδιάδας (αναμένεται να διαρκέσει μόλις 13 μήνες από τον Αύγουστο 2022 με παράδοση Σεπτέμβριο 2023 και έκδοση του ΠΔ έως το Νοέμβριο του 2023). Στην επιστολή τονίζεται ότι είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να συμμετάσχουν στη διαβούλευση πριν την ολοκλήρωση της Κύριας Μελέτης. Ως εκ τούτου, το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά τη διεύρυνση του χρονοδιαγράμματος διαβούλευσης και της ενσωμάτωσης των σχετικών αποτελεσμάτων ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με το εάν θα ικανοποιήσει το αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί