Σιωπή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο υποκλοπών – Προεκλογικές εξαγγελίες για επιδότηση 10% των αγορών με τους πολίτες να έχουν γονατίσει από την ακρίβεια

Ένας «κυβερνήτης» σε αποδρομή που για μια ακόμα φορά δια της σιωπής του δήλωσε ένοχος για τις υποκλοπές υπουργών, αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, που στη φαρέτρα του δεν είχε παρά «καθρεφτάκια» για τους δεινοπαθούντες πολίτες, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά από το βήμα της Βουλής επέλεξε να σιωπήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν τόλμησε να απαντήσει στους πολίτες γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τη σιωπή του κατέδειξε την ενοχή του.

Ο πρωθυπουργός στην πρόκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές αν για μια ακόμη φορά δεν είναι σε θέση να δώσει καθαρές απαντήσεις, επέλεξε να απαντήσει σαν δεξιό τρολ του διαδικτύου.

«Αν έκανα κ. Τσίπρα αυτό που μου ζητήσατε να προκηρύξω εκλογές αυτή η συνεδρίαση θα ήταν η τελευταία της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπαίνετε στη διαδικασία να μιλήσετε όχι για το παρελθόν αλλά για το μέλλον του τόπου. Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν και είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι του αποτελέσματος» ήταν η μη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στα περί σκοτεινού κατασκοπευτικού σίριαλ αναφερόμενος στην παρακολούθηση των υπουργών και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν άλλες ανησυχίες και ελπίδες και δεν ενδιαφέρονται για τις παρακολουθήσεις. Μάλιστα, δεν απέφυγε τα fake news υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα ότι οι Βελγικές αρχές στο QatarGate επικαλέστηκαν το απόρρητο και είχαν θέσει υπό παρακολούθηση πολιτικούς.

Επιδότηση 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων

Με τους πολίτες γονατισμένους από την ακρίβεια και την κυβέρνηση περικυκλωμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις καθημερινές αποκαλύψεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στο δρόμο προς τις εκλογές ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής επιδότηση 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Αυτό το οριζόντιο μέτρο, ο πρωθυπουργός είπε πως θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων (650 εκατ. ευρώ).

Όπως σημείωσε, το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ. Ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών. Η διαδικασία θα είναι όπως στο «fuel pass». Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Η περίμετρός του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το μέτρο θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Πλέον, είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών και να φέρει την μπάλα και πάλι στην οικονομία γνωρίζοντας πως θα είναι καθοριστικής σημασίας πριν κληθεί ο ελληνικός λαός να δώσει την ετυμηγορία του στις κάλπες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί