Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο! – Ο Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα

“Βόμβα” από το Euractiv καθώς αποκάλυψε ότι η ΑΔΑΕ διαπίστωσε στην Cosmote παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ. Μάλιστα ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το Euractiv, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate».

Πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν στην Euractiv ότι ομάδα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote.

Όπως σημειώνει το δημοσιεύμα, η ΑΔΑΕ θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο Κύρτσος και Τέλλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενες την «εθνική ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου ελέγχου.

«Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, έμαθε το Euractiv.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο».

«Εξάλλου, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο ελέγχου» τονίζει το Euractiv.

Το παραδέχεται ο Ντογιάκος

Στενεύει ο κλοιός γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ την ίδια ώρα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, την οποία αποκάλυψε το Euractiv.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε μάλιστα ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, «φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote λέγοντας ότι ήταν παράνομος».

Ο ανώτατος εισαγγελέας από την πλευρά του, με δηλώσεις του στο documentonews.gr αναφέρει ότι η άποψη που εξέφρασε κατά την επικοινωνία του με τη νομική σύμβουλο της Cosmote, κα Νικολαΐδου, δεν ήταν δεσμευτική.

Ειδικότερα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιβεβαίωσε ότι τον κάλεσε η νομική σύμβουλος του ΟΤΕ και τον ενημέρωσε για τη παρουσία κλιμακίων έρευνας από την ΑΔΑΕ.

Αρχικά, όπως δήλωσε ο κ. Ντογιάκος, της εξέφρασε την γνώμη πως η έρευνα μπορούσε να γίνει, στη συνέχεια όμως και αφού διάβασε το νέο νόμο επικοινώνησε εκ νέου με την κ. Νικολαΐδου και – όπως ισχυρίστηκε – απλώς της μετέφερε την άποψή του ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι δε μπορεί να γίνει έρευνα, γιατί δεν είναι νόμιμη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο μεσοδιάστημα ο κ. Ντογιάκος μίλησε με τον κ. Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ που ήταν απολύτως κατηγορηματικός ότι η έρευνα ήταν νόμιμη, αλλά και με την ΕΥΠ.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι η άποψη που εξέφρασε δεν ήταν δεσμευτική, δηλαδή ήταν απλώς μια άποψη που μετέφερε και όχι γνωμοδότηση ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που είπε στους υπευθύνους της Cosmote να σταματήσουν την έρευνα και να διώξουν τα κλιμάκια. Σήμερα μάλιστα έλαβε και επίσημα έγγραφο αίτημα από την Cosmote για να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Επιπλέον, αποκάλυψε στο documentonews.gr ότι διαπληκτίστηκε με την επικεφαλής του κλιμακίου της ΑΔΑΕ η οποία ζητούσε επιμόνως εγγράφως τη γνωμοδότησή του. Η τελευταία σύμφωνα με υπαλλήλους της Cosmote που ήταν παρόντες στην έρευνα ζητούσε από τον Ι. Ντογιάκο να υπάρξει έγγραφη γνωμοδότηση.

Γιώργος Κύρτσος / Να παραιτηθούν Μητσοτάκης και Ντογιάκος – Θα δώσω συνέχεια

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Ισίδωρου Ντογιάκου ζήτησε ο Γιώργος Κύρτσος, μετά την αποκάλυψη βόμβα ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Τάσο Τέλλογλου και τον ίδιο τον ευρωβουλευτή.

Σε πολύ σκληρή γλώσσα ο Γιώργος Κύρτσος διαμήνυσε ότι η παρακολούθησή του δεν θα μείνει ατιμώρητη και ότι σκοπεύει να δώσει συνέχεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Με δήλωσή του στο documentonews.gr χαρακτήρισε την συμπεριφορά του πρωθυπουργού «χουντική», ενώ προειδοποιείσαι πως «Μπορεί ο Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά».

Η δήλωση του Γ. Κύρτσου:

«Θεωρούσα ότι η παρακολούθησή μου είναι 100% βέβαιη γιατί είχα τις κατάλληλες πληροφορίες και τώρα η έρευνα της ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Ζητώ δύο παραιτήσεις. Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους – παρακράτους.

Θεωρώ, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ακόμα και την ευγνωμοσύνη μου στην ΑΔΑΕ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια για να προστατέψει τα συνταγματικά μου δικαιώματα.

Θα δώσω συνέχεια στην Ελλάδα και την ΕΕ σε αυτήν τη θλιβερή υπόθεση. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί