Στη σύσκεψη της ΟΕΒΕΝΗ οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, παραβρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και συνεργάτες των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΝΗ, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας που σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι εμποροβιοτέχνες ζητούν: 

  • Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το 2023 ώστε να διασφαλιστεί  η δυνατότητα καταβολής τους ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Παράταση έως τις  31/3/2023  της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, η οποία θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.
  • Παράτασης της περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως 31/3/2023

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΝΗ ότι έχουν κατατεθεί από την πλευρά του, με τη συνυπογραφή και των συναδέλφων βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι βιοτέχνες.«Κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων σας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εμποροβιοτέχνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης στην τοποθέτησή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί