Οργή για την κρατική δολοφονία με θύμα τον 16χρονο – Τι έδειξε η νεκροτομή

Οργή και θρήνος επικρατούν στον καταυλισμό «Αγία Σοφία» όπου μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η σορός του Κώστα Φραγκούλη, που έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ.

Στον οικισμό των Διαβατών συγγενείς και φίλοι έχουν συρρεύσει για να αποχαιρετίσουν το νεαρό παιδί που αποτελεί ακόμη ένα θύμα αστυνομικής βίας στη χώρα μας, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον Εύοσμο.

Την ίδια στιγμή γνωστά έγιναν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποίησε, χθες, ο ιατροδικαστής, επισημοποιώντας ότι ο θάνατος προήλθε από τη σφαίρα του αστυνομικού που χτύπησε τον 16χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Η νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώνει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο κεφάλι, ως συνέπεια του τραύματος που προκάλεσε η σφαίρα, η οποία είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου.

Η σφαίρα αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια χειρουργείου, ενώ είχε χτυπήσει τον Κώστα Φραγκούλη στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου (σ.σ. αριστερά κάτω χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

Εν τω μεταξύ παραμένουμε σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος φύτεψε τη σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου . Η κατηγορία εις βάρος του αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί