Κρήτη: Καταδικάστηκε πατέρας για ενδοοικογενειακή βία

Ένοχο για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, έκρινε, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, πατέρα στα Χανιά, μετά από μήνυση της συζύγου του. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό την Τρίτη με τον άνδρα να καταδικάζεται σε ποινή 10 μηνών με αναστολή.

Τα επίδικα περιστατικά συνέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019, μόλις είχε γεννηθεί το δεύτερο μωράκι τους. Τότε, η γυναίκα τον έπιασε όπως είπε, αργά το βράδυ να ανταλάσσει μηνύματα με άλλη γυναίκα με αποτέλεσμα να λογοφέρουν. Την επόμενη μέρα εκείνος, σε έξαλλη κατάσταση της επιτέθηκε αρχικά με μαξιλάρι στον καναπέ και στη συνέχεια με ύβρεις και φωνές, μπροστά στο μωρό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, συνέβη το δεύτερο επεισόδιο όπου η γυναίκα ένιωσε πως απειλείται η ζωή της. «Άρχισε να με τραβάει μπροστά στο μωρό (…) με έφτυνε, με έβριζε, μου φώναζε “θα σε σκοτώσω”, “εδώ θα γίνει ο τάφος σου” (…) με έριξε κάτω, μου έριξε δύο χαστούκια, με ακινητοποίησε, μου ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Όπως κατέθεσε,το διάστημα που ακολούθησε, εκείνος συνέχιζε να της ασκεί πίεση με κάθε δυνατό μέσο και να προσπαθεί να της προκαλέσει προβλήματα και κυρίως οικονομική ασφυξία.

Πάντως, οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν δικαστική καθημερινότητα στα Χανιά, όπως επισημαίνει το zarpanews.gr. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα και στο αυτόφωρο πλημμελιοδικείο εκδικάζονταν υπόθεση βιαιοπραγίας συζύγου σε βάρος της γυναίκας του, ο οποίο πιάστηκε επ’ αυτοφώρο μετά από κλήση στην αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί