Γ. Ραγκούσης: Με τις ρυθμίσεις για τη δημοτική αστυνομία, θα προκαλέσετε μεγάλη βλάβη στη σχέση των δήμων και των δημάρχων με τους πολίτες (Βίντεο)

Σημεία τοποθέτησης στη Βουλή του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών:

Πρώτον, κύριε Βορίδη, σας το είπαν πάρα πολλοί συνάδελφοι ότι είναι μεγάλη υπόθεση και ιστορία και κόλαφος για τον κ. Θεοδωρικάκο.

Κύριε Ζαχαριάδη, είπατε προηγουμένως για τον κ. Θεοχάρη.

Δεν είχατε ακούσει φαίνεται τον κ. Θεοδωρικάκο, που είχε το θράσος να έρθει εδώ μέσα να κομπορρημονεί και να ξιφουλκεί, -ποιος τώρα;- ο ιθύνων νους αυτής της απίστευτης θεσμικής και συνταγματικής ταλαιπωρίας που μπήκε η Αυτοδιοίκηση με τους νόμους του, οι οποίοι πρόσφατα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

Και ενώ, λοιπόν, το κάνει αυτό η Κυβέρνηση επί Θεοδωρικάκου, ενώ αυτό κρίνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικό, ενώ το ξέρουμε, στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αναρτηθεί περίληψη -αν δεν κάνω λάθος- των ίδιων αποφάσεων, έχουμε σήμερα εσάς με το άρθρο 90 να κινείστε στη λογική Θεοδωρικάκου στην κατεύθυνση Θεοδωρικάκου, να πράττετε ως άλλος Θεοδωρικάκος.

Και έχετε διαβάσει τι σας γράφει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, κύριε Βορίδη;

Το στοιχειώδες, λοιπόν, που θα οφείλατε να κάνετε μετά από αυτό που σας γράφει η επιστημονική υπηρεσία, είναι να αποσύρετε το άρθρο 90.

Διότι σας λέω ότι υπό το φως των ανωτέρω θα ήταν ενδεχομένως σκόπιμο να εξεταστούν οι εν λόγω προτεινόμενες ρυθμίσεις υπό το φως της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τι άλλο να σας πει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για να σας προστατεύσει από το ότι εμμέσως πλην σαφώς να αποσύρετε το άρθρο 90;

Πού πάτε;

Και καλά να μην ξέρατε νομικά, να μην ξέρατε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να πω εντάξει, το έκανε έτσι από κεκτημένη ταχύτητα.

Αλλά να τα ξέρετε όλα αυτά, να είσαστε απόφοιτος νομικής σχολής και να φέρνετε το άρθρο 90, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο, κύριε Βορίδη.

Και τελειώνω για τη Δημοτική Αστυνομία με τρεις κουβέντες.

Είπαν πάρα πολλοί συνάδελφοι για το άρθρο 5 κλπ.

Είπαν, επίσης, πολλοί συνάδελφοι ότι καταργήθηκε από την κυβέρνηση το 2013 η Δημοτική Αστυνομία.

Ένας συνάδελφός σας νομίζω χρησιμοποίησε τον όρο επανίδρυση.

Μα εδώ δεν είναι η επανίδρυση.

Εδώ η μεγάλη ζημιά που πάτε να κάνετε, κύριε Βορίδη, -προσπαθήστε αν θέλετε να το συνειδητοποιήσετε, που νομίζω ότι δεν θέλετε, το επικοινωνιακό σας ενδιαφέρει εδώ και μόνο για μια ακόμη φορά- λοιπόν είναι το εξής:

Ακούστε λίγο σας παρακαλώ πολύ.

Θα ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, θα το κάνετε νόμο του κράτους.

Θα ακούσουν οι πολίτες ότι από αύριο οι Δήμοι έχουν Δημοτική Αστυνομία που μπορεί να κάνει συλλήψεις –προσέξτε- και ανακριτικές πράξεις και μετά θα έχετε προκαλέσει τη μεγαλύτερη βλάβη που μπορούσατε να προκαλέσετε στη σχέση της Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες, ακριβώς γιατί οι πολίτες θα πιάνουν για κάθε θέμα που τους απασχολεί τον δήμαρχο και θα του λένε «έλα εδώ, έκανε αυτός σε εμένα αυτό, ήρθε στο χωράφι μου, μου πέταξε σκουπίδια εκεί, μπορείς να τον συλλάβεις, γιατί δεν τον συλλαμβάνεις;».

Εκεί θα πάτε την Αυτοδιοίκηση, σε αυτό τον γκρεμό, σε αυτό το αδιέξοδο.

Αυτή τη βλάβη θα προκαλέσετε.

Και βεβαίως ως συνεπείς Μαυρογιαλούροι εν έτει 2022 -γιατί δεν είναι μόνο αυτό, το μεγάλο το μείζον που υπάρχει, αγαπητέ κύριε εισηγητή και πρώην Δήμαρχε της Νέας Δημοκρατίας- τι κάνετε;

Πρώτον προβλέπετε ότι αυτοί που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία -«Τι είχες Μάκη, τι είχα πάντα;

Τι είχες Τάκη, τι είχα πάντα;»- θα έχουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης διάρκειας έξι τουλάχιστον μηνών.

Τα ίδια και τα ίδια! Ειδικοί φρουροί με έξι μήνες εκπαίδευση, Δημοτικοί Αστυνόμοι με έξι μήνες εκπαίδευση!

Τα ίδια και τα ίδια.

Και να μην είχατε δει τα αποτελέσματα των επιλογών που ξεκίνησε πρώτα ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος με αυτή την κατάντια για το Αστυνομικό Σώμα των ειδικών ανεκπαίδευτων φρουρών, να πει κανείς δεν το έχετε δει.

Αλλά αφού το έχετε δει! Πάλι τα ίδια, πάλι έξι μήνες εκπαίδευση!

Και βεβαίως ως γνωστοί Μαυρογιαλούροι, πώς θα τους πάρετε;

Πάλι από τα κομματικά σας γραφεία, πάλι, αδιόρθωτοι!

Πάλι πάτε να στελεχώσετε αυτό το Σώμα με ρουσφετολογικές, κομματικές προσλήψεις.

Γιατί και πώς αποδεικνύεται αυτό που λέω, κύριε Βορίδη;

Όταν διαστασολογείτε τη συνέντευξη στο ύψος των 800 μορίων, όσων μορίων περίπου παίρνει ο υποψήφιος από όλα τα υπόλοιπα, δοκιμασίες, προσόντα κ.λπ., τι είναι αυτό;

Είναι η απόλυτη δυνατότητά σας φροντίζοντας το αποτέλεσμα της συνέντευξης που έχει τέτοιο ειδικό βάρος, τόσο μεγάλο ειδικό βάρος και που θα διεξάγεται με τέτοιο τρόπο και με γνωστό τρόπο, να μπορείτε να πάρετε αυτούς που θέλετε.

Άρα φτιάχνετε μια Δημοτική Αστυνομία που θα κάνει ζημιά στους δήμους.

Θα κάνει τεράστια ζημιά στους Δήμους.

Και απορώ πραγματικά με τους Δημάρχους που ακόμη δεν το έχουν καταλάβει.

Θα έπρεπε να το δουν στην πράξη, όμως, για να το καταλάβουν;

Θα το δουν, όμως.

Διότι ο πολίτης τώρα πια θα λέει, «έχεις δημοτική αστυνομία, έλα εδώ να τους συλλάβεις».

Αλλά δεν φτάνει που το κάνετε αυτό, το κάνετε με ρουσφετολογικό τρόπο και τους πάτε και ανεκπαίδευτους κλπ.

Αλλά είπα, κύριε Βορίδη, και εγώ -νομίζω συνάγεται και από τις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων- μικρή σημασία έχουν όλα αυτά.

Αυτά εμείς μπορούμε να τα διορθώσουμε και, αν ελληνικός λαός και όταν ελληνικός λαός είτε στην περίπτωσή του «αν» είτε του «όταν» αποφασίσει να μας δώσει την πλειοψηφία και σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα τα διορθώσουμε και θα τα διορθώσουμε πολύ εύκολα.

Αυτό όμως που μέχρι τότε δεν μπορεί να συνεχίζεται είναι άλλο.

Είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα με την τεράστια βλάβη που προκαλεί η παραμονή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, μια Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, ήδη να έχει αναλάβει την ευθύνη όλων αυτών των έκνομων υποκλοπών που έχουν πραγματοποιηθεί και ήδη θα έπρεπε να έχει γυρίσει σελίδα και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, ανοίγοντας ίσως μια άλλη διαφορετική και πιο ελπιδοφόρα για αυτήν σελίδα.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: ​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί