Αντιπλημμυρικά έργα από τον Κόμβο Αλικαρνασού έως τον Κόμβο Καλλιθέας

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Νίκου Σκουλά

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης στην από τον Κόμβο Αλικαρνασσού έως τον Κόμβο Καλλιθέας.  Τα έργα έχουν ως στόχο, να δώσουν λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχή. Επίσης να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας για οδηγούς και πεζούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Σκουλάς,  βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο εργοτάξιο. Διαπίστωσε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, συνομίλησε με διερχόμενους οδηγούς και επιχειρηματίες της περιοχής. Σε δήλωσή του,  ανέφερε: «Με μια ακόμη στοχευμένη παρέμβαση, δίνουμε λύση στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας μιας μεγάλης περιοχής, με ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αναγκαιότητα του έργου είναι προφανής. Τα προβλήματα στο σημείο είναι εντοπισμένα. Βασικό μας μέλημα είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες με άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα, αλλά και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια αναστάτωση προκύψει. Ζητάμε την κατανόηση των διερχομένων και είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα, θα τους ικανοποιήσει απόλυτα.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων καθώς και τους εργαζόμενους στο έργο για τον συντονισμό και την πρόοδο εκτέλεσης των εργασιών ».

Υπενθυμίζεται, ότι εκτελούνται μια σειρά τεχνικών παρεμβάσεων σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας, για την αντιμετώπιση της ανεπαρκούς απορροής των όμβριων υδάτων. Ο προϋπολογισμός των αντιπλυμμυρικών έργων και της αποκατάστασης του οδοστρώματος με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο ανέρχεται σε  4.300.000 ευρώ. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, οι διερχόμενοι οδηγοί παρακαλούνται να είναι προσεκτικοί και να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί