Qatar – gate: Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον Μ. Σχοινά η φον ντερ Λάιεν – Διαμαρτυρίες δημοσιογράφων (Βίντεο)

Στο επίκεντρο της έρευνας ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Τα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΕ φαίνεται πως “πλήττει” υπόθεση του Qatargate, στο πλαίσιο της οποίας έχει συλληφθεί η Εύα Καϊλή, καθώς στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ενημέρωση της Δευτέρας απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής.

Ο ίδιος, έχει επικριθεί από ευρωβουλευτές για τα tweet του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, είχε επαινέσει το Κατάρ για «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας μάλιστα να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Συμμετείχε δε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα αίρει την βίζα για τους πολίτες του Κατάρ που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό, οικογενειακούς λόγους, κλπ.

Η ψηφοφορία για το σχέδιο αυτό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του κοινοβουλίου είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Εν των μεταξύ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχoινά στο Κατάρ: «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στην έναρξη του Μουντιάλ 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ «αντικατοπτρίζει ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)», προσθέτοντας ότι ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ με ειδική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ.

Διαμαρτυρίες δημοσιογράφων για την άρνηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απαντήσει

Τον ξεσηκωμό των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο Ευρωκοινοβούλιο προκάλεσε η επιλογή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να μην απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε ενθουσιώδεις δηλώσεις για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος Τζέιμς Κάντερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, εν μέσω των εξελίξεων που αφορούν στην σύλληψη της Ευρωβουλευτή Ευ. Καϊλή και του σκανδάλου σχετικά με το χρηματισμό σημαντικών ατόμων στο Ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ.

Στο βίντεο ακούγονται οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων και η προσπάθεια της συντονίστριας της συνέντευξης Τύπου να αποτρέψει την υποβολή ερωτήσεων επικαλούμενη ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ήδη απάντησε σε τρεις ερωτήσεις.

Όπως αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος που ανάρτησε το βίντεο, το επίδικο ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και οι σχέσεις με το Κατάρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί