“Χαστούκι” σε Μητσοτάκη από τους δικούς του – ΕΛΚ: Οι υποκλοπές στην Ελλάδα έγιναν από κυβερνητικούς φορείς!

Σε μια τοποθέτηση «χαστούκι» προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις παρακολουθήσεις από το Predator προχώρησε ο εισηγητής της Ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις παράνομες κρατικές παρακολουθήσεις μέσω spyware, ολλανδός Ευρωβουλευτής Pieter Omtzigt και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ειδικότερα κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης υποστήριξε πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η ενημέρωση των στόχων παρακολούθησης γίνεται μετά την παρέλευση πενταετίας και προσπάθησε να συνδέσει το Predator με ιδιώτες. Για να λάβει από τον Pieter Omtzigt ηχηρή απάντηση, ότι κατά τη δική του άποψη πίσω από το Predator δεν βρίσκονται μη κυβερνητικοί φορείς, αλλά η ίδια η ελληνική κυβέρνηση.

Την αποστομωτική απάντηση του ολλανδού ευρωβουλευτή δημοσίευσε με ανάρτησή της στα social media η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία μετείχε στην επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερώθηκε από το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη για τη διπλή παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και το Predator μεταξύ 2020 και 2021 και για τα όσα έχουν συμβεί από τον Απρίλιο του 2022 και μετά, οπότε αποκαλύφθηκε η εκτεταμένη χρήση του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος που μετέχει στην εν λόγω επιτροπή ανέφερε στους συναδέλφους του πως οι παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη κατέδειξαν πως άτομα που είχαν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ ήταν και παράλληλα και στόχοι του Predator.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος τόνισε από την πλευρά του πως κατά τα τεκμήρια που έχει αναδείξει η δημοσιογραφική έρευνα η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε επί σειρά μηνών το Predator, το οποίο λειτουργούσε από επίλεκτη ομάδα αστυνομικών που είχαν πάρει μετάταξη στην ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί