Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Δεσμεύεται όλη η περιουσία της Καϊλή στην Ελλάδα

Παρέμβαση από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. Δεσμεύονται όλα τα στοιχεία της, του συντρόφου της και μελών της οικογένειάς της • Βελγικός Τύπος: 150.000 ευρώ εντοπίστηκαν στο σπίτι της, 600.000 φέρεται να είχε σε βαλίτσα ο πατέρας της • Αύριο, τελικά, η συνεδρίαση για άρση ασυλίας της • Το χρονικό της εμπλοκής της στο QatarGate.

Προφυλακισμένη στις φυλακές στη φυλακή Σαν Ζιλ των Βρυξελλών παραμένει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, μετά την εμπλοκή της στο QatarGate, το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ταράζει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από την Παρασκευή.

Την ώρα που η Ελληνίδα πολιτικός αναμένει, εντός της εβδομάδας, τις δικαστικές αποφάσεις για το μέλλον της, σε κίνηση μπαίνει και η ελληνική Δικαιοσύνη, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να διατάζει τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, αλλά και μελών της οικογένειάς της και του συντρόφου της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε να παγώσουν τα περιουσιακά της στοιχεία, που ενδεχομένως να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Για το ζήτημα φέρεται να έχουν ήδη ενημερωθεί όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. 
750.000 εντοπίστηκαν στην κατοχή της

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, οι αρχές εντόπισαν συνολικά ποσό 750.000 ευρώ στην κατοχή της Εύας Καϊλή. Από αυτά τα 150.000 βρέθηκαν στο σπίτι της και οι υπόλοιπες 600.000 σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Το χρονικό των εξελίξεων

Το κουβάρι των γεγονότων από την σύλληψη της Εύας Καϊλή έως σήμερα:

-Το πρωί της Παρασκευής οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τον σύντροφο της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας.

-Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο πατέρας της, έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, έχοντας στην κατοχή του βαλίτσα, η οποία φέρεται να περιείχε ποσό 600.000 ευρώ.   Τα ευρήματα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στις βελγικές αρχές να παρακάμψουν το θέμα της ασυλίας και να μπορέσουν να κάνουν έρευνα στο σπίτι και το γραφείο της.

– Εντός της οικείας της φέρεται να βρέθηκαν 150.000 ευρώ και στη συνέχεια η Εύα Καϊλή προσήχθη.   Το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε η προφυλάκισή της, ενώ, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η ευρωβουλεύτρια συνελήφθη και είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

– Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει φυλακισμένη στη Σαν Ζιλ, τουλάχιστον για ακόμη 48 ώρες, ενώ οι δικηγόροι της θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση στα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές. Την Τετάρτη θα βρεθούν ενώπιον δικαστικού συμβουλίου, για να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Το συμβούλιο θα αποφασίσει στη συνέχεια για την παράταση της προφυλάκισής της ή όχι.

-Η υπόθεση μπορεί να φτάσει στα δικαστήρια έπειτα από έναν χρόνο. Σε περίπτωση καταδίκης της, η κ. Καϊλή θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3-5 ετών. 

Αύριο κρίνεται η τύχη της

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Μετσόλα συν τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, θα συνεδριάσει αύριο το πρωί τον τερματισμό της θητείας της Καϊλή ως αντιπροέδρου. Εφόσον η Διάσκεψη συμφωνήσει, μια πρόταση για τελική ψηφοφορία θα μπορούσε να υποβληθεί στην ολομέλεια ήδη από την Τρίτη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Για τον τερματισμό μιας θητείας απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί