24ωρη πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη

Ανακοίνωση από το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ 11πμ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, με την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών, την εντατικοποίηση, τους πετσοκομμένους μισθούς, τα απλήρωτα δεδουλευμένα, τις αναστολές εργασίας και την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η μετατροπή των νοσοκομείων σε «επιχειρηματικές μονάδες». 

Η ψήφιση του πρόσφατου νόμου που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών, απαιτείται να ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε εργαζόμενο και πολίτη.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι «ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας» καθώς και της αναπλ. υπουργού ότι «δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία όποτε θα τους φτιάξει μετά την συγχώνευση τους».

Γι’ αυτό, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία ακόμη και εν μέσω επιδημίας. Γι’ αυτό, απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και σε δεκάδες νοσοκομεία προχωρεί η διαδικασία για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες. Γι’ αυτό ακόμη και μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των αναστολών εργασίας, συνεχίζεται η «δαιμονοποίηση» των ανεμβολίαστων συνάδελφων, με την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Υγείας περί «κινδύνων για τη δημόσια υγεία από την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.»

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν αντέχει» αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις (και επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης) για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ή ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων
• Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού
• Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας
• Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ ———————————————————————————–

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πα.Γ.Ν.Η.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί