Υπουργός Δικαιοσύνης από το Ηράκλειο: Προχωρά η δικαστική έρευνα για τις παρακολουθήσεις

Στο θέμα της δικαστικής έρευνας για τις παρακολουθήσεις αλλά και στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τη «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών», αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας από το Ηράκλειο όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους σε ό,τι αφορά τη δικαστική έρευνα για τις παρακολουθήσεις ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση» και πως «έχει επιληφθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχουν κινηθεί όλες οι ανάλογες διαδικασίες».

«Νομίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ότι, παρά την αμφισβήτηση που έχει δεχθεί ειδικά από κάποιους συγκεκριμένους, καταφέρνει όχι απλά να ανταποκριθεί αλλά κυρίως να αποδείξει ότι αποτελεί ένα σταθερό συνταγματικό πυλώνα στον οποίο μπορεί να προσφεύγει ο πολίτης προκειμένου να αισθάνεται ασφάλεια, να έχει εμπιστοσύνη και να θεωρεί ότι μπορεί να βρει το δίκιο του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τη «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών», ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «ήρθαμε να καλύψουμε ένα τεράστιο θεσμικό κενό το οποίο αναδείχθηκε κυρίως από την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «παρά τα κενά τα οποία υπήρχαν, η κυβέρνηση ήρθε και πρότεινε ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει όλα αυτά τα επιμέρους ζητήματα με μία ισορροπία μεταξύ του σημαντικότατου ρόλου που έχει διαχρονικά η ΕΥΠ για την πατρίδα μας, αλλά βεβαίως και της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, μέσα από τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και μέσα από διαδικασίες που με κάθε τρόπο φροντίζουν να τα διασφαλίσουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί