Ν. Ανδρουλάκης: “Δούρειος Ίππος της ΝΔ η Καϊλή” – Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την καλεί να παραδώσει την έδρα της

«Πήρα μια απόφαση περιφρούρησης της παράταξης», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΑΝΤ1) για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και την διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ιππου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα δεχτώ κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά μας. Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα». Η τελευταία φορά που οι δυο τους συνομίλησαν, περιέγραψε ο Ανδρουλάκης, ήταν μια εβδομάδα πριν, όταν ενώπιον άλλων ευρωβουλευτών του είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ.

Πέραν της ποινικής πλευράς της υπόθεσης, αυτό που βλέπουμε να ξετυλίγεται τις τελευταίες ώρες είναι το χρονικό της ψυχρότητας ανάμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη και την Εύα Καϊλή, η οποία, εδώ και καιρό σύμφωνα με τον Ανδρουλάκη, που επέλεξε να προσεγγίσει το όλο ζήτημα πολιτικά, δρούσε ως «Δούρειος Ιππος της ΝΔ».

Δείτε:

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη και ερευνάται για διαφθορά – Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ

L’ Echo: Σάκοι με χρήματα στο σπίτι της Καϊλή στις Βρυξέλλες- Συνελήφθησαν επίσης ο σύντροφός της και ο πατέρας της

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την κ. Εύα Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωβουλευτής «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει», παραθέτοντας τρία δεδομένα:

«Πρώτον, εντός 24ώρου από τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουλίου για απόπειρα εγκατάστασης του Predator, η κ. Καϊλή βγαίνει και λέει, πριν καν το πει η ΝΔ, ότι οι υποκλοπές συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

Δεύτερον, στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα.

Και, τρίτον, στο τέλος Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψάλλει παιάνες για το Κατάρ, όταν όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος μιλά για μία αδιαφανή ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το κυριότερο, για μία συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».

Στάθηκε, παράλληλα, στην άμεση απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις αναφορές της κ. Καϊλή για το Κατάρ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο ηχηρή απάντηση ενός πολιτικού κόμματος, από το να βγαίνει ο πρόεδρός σε ζωντανή μετάδοση από τηλεοπτικό δίκτυο και να δηλώνει ότι η Ευρωβουλευτής εκφράζει προσωπικές απόψεις οι οποίες απάδουν των αρχών και των αξιών του Κινήματος».

«Αυτοί οι τρεις λόγοι είναι αρκετοί ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κ. Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», επεσήμανε ο κ. Μάντζος.

«Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια»

Έκανε σαφές, ωστόσο, ότι «από χθες το επίπεδο αλλάζει, καθώς έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα. Ένα ζήτημα αδιαφάνειας, φερόμενης διαφθοράς, ένα ζήτημα πολιτικής ηθικής, στο οποίο δεν χωρά καμία ανοχή».

Χαρακτήρισε αυτονόητη και αυτόματη τη διαγραφή της κ. Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι «την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια. Όλα και για όλους στο φως. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση».

Ο Δημήτρης Μάντζος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση σε όσους συσχετίζουν την υπόθεση της Εύας Καϊλή με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή «ένα γαϊτανάκι που βλέπουμε από χθες στα social media», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα trolls κάνουν τη δουλειά τους και παίρνουν και κάποια αμοιβή για αυτό, αλλά οι υγιείς χρήστες των social media πρέπει να ξέρουν τα εξής:

Πρώτον, δεν υπάρχει Predator στην περίπτωση της κ. Καϊλή. Ελέγχθηκε όπως όλοι οι Ευρωβουλευτές και τα γραφεία τους μετά την επίθεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη και δεν βρέθηκε τίποτα..

Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε καν ότι υπάρχει παρακολούθηση της κ. Καϊλή.

Και, τρίτον, δεν πρόκειται για υπόθεση εθνικής ασφάλειας. Οι Βέλγοι ερευνούν ένα κοινό ποινικό αδίκημα, μία υπόθεση κοινής εγκληματικότητας. Οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη δεν αφορούσαν σε ποινικά αδικήματα, αλλά σε υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφάλειας».

«Ένας λόγος, λοιπόν, παραπάνω για τον κ. Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο της ΕΥΠ και να ζητήσει από τους διοικητές της να έρθουν τώρα στη Βουλή και να πουν στους πολίτες το λόγο παρακολούθησής του Νίκου Ανδρουλάκη», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε:

«Αυτό σημαίνει μάχη στο προσκήνιο και αυτό κάνουμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο κόμμα στη συνείδησή του λαού μας με αρχές, αξίες και προτάσεις. Και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Εμείς εμπιστευόμαστε τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Είναι άλλοι εκείνοι που και στο παρελθόν, αλλά και σήμερα παίζουν με τους θεσμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί