Βίντεο ντοκουμέντο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου Ρομά από αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν ύστερα από το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού ότι ο 16χρονος επιχειρούσε με το όχημά του να εμβολίσει τους συναδέλφους του.

Στα καρέ από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται το αγροτικό αυτοκίνητο του 16χρονου, να περνά τη σιδηροδρομική γραμμή, την ώρα που το καταδιώκουν οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο οδηγός μοιάζει να χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κάνει στροφή 180 μοιρών. Μία από τις μηχανές το προσπερνά με την ταχύτητα που έχει και η δεύτερη μηχανή, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης μαζί του. Το αυτοκίνητο κάνει και δεύτερη στροφή 180 μοιρών και δεν συνεχίζει την πορεία του, προς τον δρόμο αλλά κινείται στο τοιχίο όπου τελικά καταλήγει.

Ο δικηγόρος του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό: «Ο 16χρονος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω από την ισόπεδη διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ. Προσκρούει στις γραμμές. Χάνει τον έλεγχο. Κάνει στροφή προς τα αριστερά 180 μοιρών και έρχεται με φορά προς τα πίσω. Μία μοτοσικλέτα περνάει μπροστά του. Δεν κάνει καμία κίνηση να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα, περιμένει να περάσει η μοτοσικλέτα μετά εκκινεί το αυτοκίνητο και κάνει τη στροφή για να επιστρέψει στην πορεία που είχε».

Η πλευρά του αστυνομικού υποστηρίζει, ότι ο 16χρονος αποπειράθηκε να χτυπήσει την πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε και πως ο αστυνομικός πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές.

«Ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί