Ποινή φυλάκισης 20 μηνών στον Ν. Μανιαδάκη για ψευδομαρτυρία και συκοφαντική δυσφήμιση

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι δήθεν κατέθεσε δεχόμενος πιέσεις από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών επέβαλε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Νίκο Μανιαδάκη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, σχετικά με όσα είχε καταθέσει σε βάρος του ως προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» ο Νίκος Μανιαδάκης.

Το δικαστήριο μετά από μια δωδεκάωρη συνεδρίαση έκρινε ένοχο τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και διαχρονικό σύμβουλο υπουργών Υγείας Νίκο Μανιαδάκη για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Μάριου Σαλμά και συγκεκριμένα για όσα είχε καταθέσει στην εισαγγελία διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2018.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς Μανιαδάκη ότι δήθεν κατέθεσε δεχόμενος πιέσεις από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους τότε εισαγγελείς Χρήστου Τζούρα και Στέλιου Μανώλη, ισχυρισμός πάνω στον οποίο στήθηκε το πολιτικό αφήγημα της νέας Δημοκρατίας περί δήθεν σκευωρίας Novartis.

Υπενθυμίζεται πως ο Μανιαδάκης ως προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το Ιανουάριο του 2018 κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, για τον οποίο μεταξύ άλλων είχε πει ότι «ήταν διάχυτη η φήμη στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών ότι στον συγκεκριμένο χώρο και στα πλαίσια των ανωτέρω συναντήσεων (σ.σ.: με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών) ο Μ. Σαλμάς λάμβανε παρανόμως χρήματα ως δώρα προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών». Ο ίδιος είχε τότε υποστηρίξει επίσης: «Σε μία περίπτωση αμέσως μετά από συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικής επιχείρησης, την οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω, είδα ότι στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του σακακιού του υπήρχε μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ». Τελικά, η υπόθεση του Μάριου Σαλμά αρχειοθετήθηκε και σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης καταδικάστηκε.

Σημειώνεται ότι η καταδίκη του Νίκου Μανιαδάκη ήταν ομόφωνη από το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών το οποίο απέρριψε την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Μανιαδάκης για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και καταμήνυσης και όχι για αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί