Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει το άβατο για να μη μπορούν να εντοπίζονται οι «βρωμοδουλειές των παρακολουθήσεων» (Βίντεο)

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ προσπαθεί να εμφανιστεί ότι δίνει απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, καθώς και τον αποπροσανατολιστικό καυγά που στήνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής.

Υπογράμμισε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από κοινού διαμόρφωσαν το αισχρό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, ενσωματώνοντας τις οδηγίες της ΕΕ, που επιτρέπουν τη διακίνηση κάθε λογής λογισμικών παρακολούθησης, που στόχο έχουν πρώτα και κύρια τον «εχθρό λαό».

Άλλωστε, όπως επισήμανε, είναι χιλιάδες οι παραβιάσεις του απορρήτου τα τελευταία χρόνια, στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας», την ώρα που η χώρα είναι γεμάτη από αμερικάνικες βάσεις και η δράση κέντρων και μυστικών υπηρεσιών είναι ανεξέλεγκτη.

Ακόμα, ο Μ. Συντυχάκης, αναφέρθηκε στις υποκλοπές – «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση θάβει την αλήθεια, έχοντας την απόλυτη σύμπνοια από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Από το 2016 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα με κυβέρνηση ΝΔ, εντοπίζονται «συνακροάσεις» στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, είπε ο Μ. Συντυχάκης και στα 6 συνεχόμενα χρόνια συνεχούς παρέμβασης, η παραπάνω «τριπλέτα» έκανε πώς δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε, παρά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τα κενά και τις αντιφάσεις στα πορίσματα της ΑΔΑΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι κανείς από τα άλλα κόμματα δεν θέλει την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου, και με το νομοσχέδιο γίνεται κι άλλο βήμα στη θωράκιση του αστικού κράτους που όλα τα κόμματα υπηρετούν. Γιατί υπάρχει αναβάθμιση της δράσης της ΕΥΠ και των μηχανισμών παρακολούθησης.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Μ. Συντυχάκης, επιδιώκει να νομιμοποιήσει το άβατο, να μη μπορούν να εντοπίζονται οι «βρωμοδουλειές των παρακολουθήσεων». Προωθείται η ενίσχυση των λειτουργιών του αστικού κράτους σε περίοδο που βαθαίνουν οι αντιθέσεις και η εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είπε.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να προστατέψει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί