Λέσχη Ομιλοφρενών “Μ. Ρασούλης”: Προβολή ταινιών για τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και την οπαδική βία

Το Σάββατο 10/12/2022, η Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης σε συνεργασία με τον πολυχώρο «ΥΠΟΓΑ» διοργανώνουν την προβολή δύο μικρού μήκους ταινιών του Δημήτρη Γκότση, παρουσία του σκηνοθέτη. Το Ντοκιμαντέρ «Τέταρτος Τοίχος» (2018) και το «Pendulus» (2022).

Αμέσως μετά τις προβολές θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με βάση το περιεχόμενο των ταινιών, για τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και την οπαδική βία.

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Διεύθυνση: Έβανς 83-85, Ηράκλειο

«PENDULUS» 18’

Η ταινία

Ο 24χρονος Αρμπι έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά τα γεγονότα της βραδιάς του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας, ο Αρμπι θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παρευρεθεί στο γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει, εάν είναι Αλβανός ή Ελληνας.

«ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ» 10’

Η ταινία

Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ένας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

Ο Δημήτρης Γκότσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Derby, στο προπτυχιακό́ Film Studies and Broadcast Media. Τον Απρίλιο του 2019 απέσπασε το βραβείο Ίρις Ντοκιμαντέρ Μικρού́ Μήκους της «Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου» καθώς και τα βραβεία Κοινού́ στο ShortsShorts Film Festival του Τόκιο και στο Interfilm Short Film Festival του Βερολίνου με τον «Τέταρτο Τοίχο». Το 2022 με το «Pendulus» απέσπασε τέσσερα βραβεία στο φεστιβάλ Δράμας, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Κοινού και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και το Βραβείο Ιδρύματος Ωνάση στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Η «Βύθιση» είναι το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, βραβευμένο στο Thessaloniki Pitching Forum του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί