Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη – Στο εδώλιο ο πατέρας του και δύο ιερείς

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η εκδίκαση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, η οποία είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, όταν αποκαλύφθηκε το 2021.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 11 το πρωί λόγω της αποχής των δικαστικών υπαλλήλων ενώ στο εδώλιο κάθονται συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσά τους ο πατέρας του Γιάννη και δύο ιερείς.

Παρότι και στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού όσο ήταν ανήλικο, η υπόθεση ήρθε στο φως τον Ιούλιο του 2021 μετά από παρέμβαση και μετέπειτα καταγγελία των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου Πλατανιά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε στην σύλληψη του πατέρα και στη συνέχεια, μέσα από τα όσα εξιστόρησε το ίδιο το παιδί, οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων ενώ συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνο, πραγματοποιούν αλληλέγγυοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί