Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών η Κίρστι Άλεϊ, γνωστή για τη σειρά ταινιών «Κοίτα ποιος μιλάει» και την κωμική σειρά «Cheers».

Όπως αποκάλυψε η οικογένειά της η ηθοποιός είχε πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Moffitt Cancer Center στη Φλόριντα.

«Προς όλους τους φίλους μας, σε όλο τον κόσμο… Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι η απίστευτη, έντονη και στοργική μητέρα μας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο, που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκε», αναφερόταν στη δήλωση.

«Η οικογένειά της ήταν στο πλευρό της όσο πολεμούσε με μεγάλη δύναμη. Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», κατέληγε η ανακοίνωση.

Η Άλεϊ ήταν γνωστή για τον ρόλο της ως Ρεμπέκα στην κωμική σειρά του NBC «Cheers», στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το Βραβείο Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού, το 1991.

Επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων τις Θερινό σχολείο (1987), Φονική καταδίωξη (Shoot to Kill) (1988), Κοίτα ποιος μιλάει (1989), Sibling Rivalry (1990), Μπερδέματα για δύο (It Takes Two)(1995), Αποδομώντας τον Χάρι (Deconstructing Harry) (1997), και Drop-Dead Gorgeous (1999).

Έλαβε το δεύτερό της βραβείο Έμμυ για τη Μητέρα του Ντέιβιντ (David’s Mother).

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το πραγματοποίησε το 1982 με τη συμμετοχή της στην ταινία «Star Trek: Η Οργή του Καάν» και υποδυόταν τη Σάβικ, την αξιωματικό του αστροστόλου από τον πλανήτη Βούλκαν.

Το 1985 ξεχώρισε με την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά του ABC «Βόρειοι και Νότιοι» μαζί με τον Πάτρικ Σουέιζι.

Η καριέρα της εκτοξεύθηκε από τη ρομαντική κομεντί «Κοίτα ποιος μιλάει» με συμπρωταγωνιστή τον Τζον Τραβόλτα.

Η ταινία έσπασε τα ταμεία με κέρδη 295 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να γυριστούν ακόμα δυο ταινίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί