ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να αφήσουν τους εξυπνακισμούς και να απαντήσουν αν παρακολουθούνταν η ηγεσία των Ε.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Ανακοίνωση για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας την κυβέρνηση «να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Δείτε:

Όπως στη χούντα, παρακολουθούσαν και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων!

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποιοι βρίσκονται στη νέα λίστα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ του Μητσοτάκη

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων».

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», τονίζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. 

Και απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;
 
Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;», για να καταλήξει λέγοντας: «Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. 

Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια». 

Η αποκάλυψη για την παρακολούθηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων

Νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, καθώς η εφημερίδα Documento συνεχίζει τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας βρίσκονται και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα ονόματα του Κωνσταντίνου Φλώρου (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), του Χαράλαμπου Λαλούση (αρχηγός ΓΕΣ) και του Θοδωρή Λάγιου (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα. 

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Documento, «έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού» και τονίζει ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη».

Υπεκφυγές από Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε χθεσινές του δηλώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την αποκάλυψη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στον Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «αισώπειους μύθους» και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «παρωδία» τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ωστόσο, σε πλήρη σύγχυση, ανέφερε ότι η δικαστική έρευνα πρέπει «να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί