Έφη Αχτσιόγλου: «Η ιλαροτραγωδία “κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών” συνεχίζεται»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έφης Αχτσιόγλου, μετά το «σόου» Σταϊκούρα στον ΣΚΑΪ, από τη συχνότητα του οποίου δήλωσε ότι έχει δώσει διορία στις τράπεζες 10 ημέρες «για να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού».

Δείτε επίσης:

Στο Ηράκλειο σήμερα η Έ. Αχτσιόγλου και ο Χ. Σπίρτζης – Ομιλία στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η Έφη Αχτσιόγλου, που βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο μαζί με τον Χρ. Σπίρτζη, για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θυμίζει τις δηλώσεις εντυπωσιασμού των τελευταίων ημερών από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι «η ιλαροτραγωδία “κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών” συνεχίζεται» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση εμφανίζεται θιγμένη από τη στάση των τραπεζών που σωρεύουν κέρδη την ώρα που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους και τις “καλεί” να συνετιστούν».

Όπως επισημαίνει η ίδια κυβέρνηση «εδώ και καιρό λειτουργεί ως νομιμοποιητικός μηχανισμός σώρευσης υπερκερδών σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα σε κάθε επίπεδο», νομοθέτησε την πλήρη ελευθερία των τραπεζών στον πτωχευτικό της κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό και απέκλεισε τις μΜΕ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και καταλήγει:

«Μία κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση νομοθετεί μέτρα προστασίας, βάζει κανόνες, επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη ολιγοπωλίων».
Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίζεται

Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίστηκε και σήμερα με την τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται θιγμένη από τη στάση των τραπεζών που σωρεύουν κέρδη την ώρα που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους και τις «καλεί» να συνετιστούν.

Η ίδια κυβέρνηση που εδώ και καιρό λειτουργεί ως νομιμοποιητικός μηχανισμός σώρευσης υπερκερδών σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα σε κάθε επίπεδο, στην ενέργεια, στα βασικά είδη διαβίωσης, στις τράπεζες.

Η ίδια που νομοθέτησε την πλήρη ελευθερία των τραπεζών στον πτωχευτικό της κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, που αφήνει τα funds να λειτουργούν εν πλήρη ασυδοσία.

Η ίδια που απέκλεισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτή η παράσταση δεν συγκινεί κανέναν.

Μία κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση νομοθετεί μέτρα προστασίας, βάζει κανόνες, επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη ολιγοπωλίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί