Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Γκελαούζος

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό προκαλεί η είδηση ότι ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ μαραθωνίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε φέτος στη δεύτερη θέση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πίσω από τον Πιτσώλη.

Ο Κωνσταντινός Γκελαούζος είναι ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χώρας τα τελευταία χρόνια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια, πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, με χρόνο 2:14:44.

Στις 14 Νοεμβρίου 2021 και με χρόνο 2:16:49, πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει γίνει από Έλληνα δρομέα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε εκ νέου ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Τι δηλώνει ο αθλητής

Σε βίντεο που ανήρτησε δηλώνει άγνοια για το περιστατικό και αναφέρει: «Καλησπέρα σας όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί