Βροντερό το “όχι στη διάλυση του ΕΣΥ” από την Κρήτη (φωτο- βίντεο)

Φωτογραφίες:ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Με μαζικό τρόπο γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομαδα, είπαν όχι στη διάλυση του ΕΣΥ από την Κρήτη.

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε επίσης:

Στους δρόμους η κοινωνία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Αλ. Τσίπρας: Η κοινωνία έχει ανάγκη ένα ισχυρό ΕΣΥ και όχι τη διάλυσή του

Δίτε φωτογραφίες από το Ηράκλειο:

Φωτογραφίες:ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Στα Χανιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων. Στο πλευρό τους στάθηκαν σύλλογοι και σωματεία του νομού και σύσσομοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργακάκης χαρακτήρισε το νομοσεχέδιο “ταφόπλακα”. “Είναι η αφετηρία για την συρρίκνωση των νοσοκομείων. Είναι κόλαφος για τους ειδικευόμενους γιατρούς, γιατί τιους επιβάλλει να φεύγουν, να πηγαίνουν σε άλλους νομούς εντός της ΥΠΕ, να κάνουν εφημερίες και να καλύπτουν κενά. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν σπίτια, οικογένειες, να επιβιώσουν την σημερον ημέρα που οι καταστάσεις είναι έτσι(…) Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργακάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κυριάκος Γραμματικόπουλος επεσήμανε τα εξής:

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη τόνισε πως “Λυπούμαι ειλικρινά που σε αυτές τις υπογραφές του Υπ. Υγείας θα υπάρχει και η υπογραφή μίας συναδέλφου η οποί δούλεψε στο ΕΣΥ, συνεχίζει να είναι γιατρός στο ΕΣΥ και σήμερα βάζει την υπογραφή της για να καταστραφεί αυτό που ιδρύθηκε πριν από 140 χρόνια.

Η Γενική Γιατρός στο νοσοκομείο Χανίων, Κυριακή Λιγοψιχάκη τόνισε:

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων, Κώστας Αγγελάκης μίλησε για την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος στους τεχνικούς.

Ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού, Ιωσήφ Αποστολάκης είπε:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί