Ν. Ηγουμενίδης στη Βουλή: Η Κυβέρνηση στέλνει σήμα εγκατάλειψης του ΕΣΥ (βίντεο)

Η ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ

«Το σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στοχεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας και βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού μας», τόνισε από την αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης ασκώντας δριμεία κριτική από το βήμα της Βουλής κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε για το νομοσχέδιο: «Είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που η ΝΔ προωθεί στην υγεία. Στηρίζει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που με τόσο ταξική συνέπεια υπηρετεί η ΝΔ», όπως ανέφερε.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των συλλογικοτήτων των υγειονομικών τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου: «Από τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ακόμη και με διαφορετικές αφετηρίες, τελικά η πλειοψηφία των συλλογικοτήτων των υγειονομικών καταλήγουν να είναι κατά του νομοσχεδίου», σημείωσε.

Ο βουλευτής και ιατρός καρδιολόγος ο ίδιος, ανέδειξε με έμφαση το γεγονός ότι η Κυβέρνηση στέλνει σήμα εγκατάλειψης του ΕΣΥ τόσο προς τους υγειονομικούς όσο και ως προς τους πολίτες: «Η Κυβέρνηση στέλνει ένα σήμα προς τους υγειονομικούς: Δε σας υποχρεώνουμε, αλλά όποιος θέλει μπορεί να εγκαταλείψει το καράβι πριν βουλιάξει τελείως. Απευθύνεται και στο λαό μας. Δεν σας υποχρεώνουμε, αλλά όποιος θέλει να αποφύγει την ταλαιπωρία και τη χρονοτριβή, ναι, μπορεί να απευθυνθεί και έξω όπου μπορεί να πληρώσει», όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο βουλευτής.

«Στεκόμαστε μεροληπτικά υπέρ ενός δημόσιου συστήματος υγείας. Προσέξτε, όχι στο σημερινό όπως το έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση με την πολιτική της σήμερα. Πιστεύουμε σε ένα ΕΣΥ ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης μετέφερε και τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Οι υγειονομικές ανισότητες απαιτούν σήμερα ένα ευρύ συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο υγείας, ένα μέτωπο ενταγμένο σε ένα μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων που θα εξασφαλίσει μια προοδευτική κυβέρνηση που από τις πρώτες της υποχρεώσεις θα είναι  – χρησιμοποιήστε όποια λέξη προτιμάτε  – η απόσυρση, η κατάργηση, το ξεψήφισμα αυτού του νομοσχεδίου»

Το videoαπό την ομιλία του βουλευτή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί