Με “άνοστα αστεία” ο ακροδεξιός υπουργός Υγείας υπερασπίζεται την κατάργηση του ΕΣΥ!

Απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ είναι για το καλό των πολιτών κατέβαλε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας έκανε το μαύρο άσπρο ενώ δεν έκρυψε την αμηχανία του για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «υποτονική» και ανέφερε: «Προς στιγμήν νόμιζα, ότι ο κ. Τσίπρας έχει προσχωρήσει στη ΝΔ, διότι, παρουσιάζοντας την σύγχρονη ιατρική, στην πραγματικότητα περιγράφει ακριβώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όμως, ήδη υλοποιείται».

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Η κοινωνία έχει ανάγκη ένα ισχυρό ΕΣΥ και όχι τη διάλυσή του

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας φέρνει ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων που ωφελεί τον πολίτη και προστατεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σχετικό με άρθρο που έχει ξεσηκώσει κατακραυγή καθώς θεσπίζει θέσεις γιατρών μερικής απασχόλησης στα νοσοκομεία που θα τις καταλαμβάνουν ιδιώτες γιατροί που ταυτόχρονα θα έχουν συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν άλλες μορφές εργασίας στο ΕΣΥ: η μορφή του επικουρικού και τα μπλοκάκια.

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη έρχεται με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης να «τακτοποιήσει» τα κενά που από το 2012 καλύπτονται από ιδιώτες με μπλοκάκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί