Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνάντηση με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρο Μάστακα, είχε το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Ο κ. Μάστακας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τις δράσεις που υλοποιούνται από την Ύπατη Αρμοστεία και που έχουν ως στόχο την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας με όρους αξιοπρέπειας και νομιμότητας. 

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Ηράκλειο στις 15 Δεκεμβρίου, όπου η Ύπατη Αρμοστεία θα παρουσιάσει σε επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού την πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για την διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους πρόσφυγες που ενδιαφέρονται να εργαστούν. Όπως ανέφερε ο κ. Μάστακας με την είσοδο των προσφύγων στην αγορά εργασίας υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς  οι πρόσφυγες συμβάλλουν με το  εργατικό τους δυναμικό και τις δεξιότητές τους στον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία ως σύνολο. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη συνολικά, έχουν πρωτοπορήσει στη φιλοξενία των προσφύγων και αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια . Μέσω του προγράμματος για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας επιτυγχάνεται η ομαλή συνύπαρξη και η συμμετοχή , παράγοντες που ενισχύουν την συνοχή της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί