«Εγώ ούτε άκουσα, ούτε είδα ποτέ τον Παππά» είπε ο Τόμπρας στο Ειδικό Δικαστήριο καταρρίπτοντας για άλλη μια φορά το αφήγημα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι μετά την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο διαμεσολαβητής των CCC – Καλογρίτσα, κατέρριψε -για μια ακόμα φορά, όπως είχε πράξει και στην προανακριτική επιτροπή- το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Καμία παράβαση καθήκοντος από τον Νίκο Παππά», δήλωσε ο ίδιος. Καμία εμπλοκή στην ιδιωτική συμφωνία των δύο μερών, που να ήρθε σε γνώση του.

«Εγώ ούτε άκουσα ούτε είδα ποτέ τον Παππά», ανέφερε. Για να επισημάνει σε άλλο σημείο: «Ο Καλογρίτσας δεν μου είπε “Παππάς” για τη συμφωνία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε:

  • Ο ίδιος ανέλαβε εκ μέρους των Χούρι να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας τους με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες. «Εγώ ήμουν συνεργάτης της πλευράς Χούρι. Με προσέλαβε για να του βρω κανάλι. Εγώ πήγα και βρήκα τον Κουρή, τον Βρυώνη, τον Καλογρίτσα», τόνισε.
  • Ο ίδιος κατάφερε να βρει τα 3 εκατ. ευρώ για την εγγυητική επιστολή, η οποία -κατά τον ίδιο- εκδόθηκε ορθώς.
  • Ο ίδιος ήταν σε επικοινωνία με τον Χρ. Καλογρίτσα για την εύρεση του ποσού που απαιτούνταν για την πρώτη δόση, ενώ ακόμα και σήμερα αναρωτιέται: «Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση, αν ήθελε, να του βρει 17 εκατ.;».
  • Δεν διαπίστωσε συμμετοχή του Ν. Παππά σε διαβουλεύσεις των δύο φορέων, παρά τη στενή, συνεχή και χρονοβόρα συνεργασία και επικοινωνία που είχε ο ίδιος με CCC και Καλογρίτσα. Αναγνώρισε, μάλιστα, την τήρηση των όρων του διαγωνισμού.
  • Η οικογένεια Καλογρίτσα είχε συστήσει εταιρεία για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, με την εισφορά 8,5 εκατ. ευρώ, κάτι που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού».
  • Ο Χρ. Καλογρίτσας είχε αναγνωρίσει την οφειλή του, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, προς τον ίδιο (αμοιβή), παρά την άρνησή του να την καταβάλει.
  • Ενισχύοντας τον ρόλο του ως διαμεσολαβητής είπε: «Αν μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή, εμένα γιατί με ενέπλεξαν; Για να μου δώσουν την αμοιβή τζάμπα; Δεν είχε λογική να με καλέσουν εμένα».

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζουν ότι κ. Τόμπρας αναφέρθηκε, επίσης, στο χειρόγραφο συμφωνητικό, που υπεγράφη μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό. Ένα έγγραφο που δείχνει τη -χωρίς τρίτες παρεμβάσεις- συζήτηση για να λυθεί το ζήτημα της ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ των δύο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι» καταλήγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί