Μία ημέρα μετά η απάντηση Σκρέκα σε Χαρίτση που αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΝ δίνει πάνω από 17 εκ. ευρώ σε συμβουλές

Χρειάστηκε να περάσει μία μέρα για να απαντήσει ο Κώστας Σκρέκας στην αποκάλυψη του Αλέξη Χαρίτση ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χρυσοπληρώσει 17,6 εκατ. ευρώ σε συμβουλές.

Δείτε: Τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει 17 εκατομμύρια σε έναν και μόνο «τεχνικό σύμβουλο» ενός και μόνο υπουργείου

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέρει ότι θα «συνάψει συμφωνία μέχρι και με 8 εταιρείες συνολικά», συνεπώς, ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για «έναν και μόνο “τεχνικό σύμβουλο” ενός και μόνο υπουργείου».

«Πρόκειται για Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό που δεν αποκλείει καμία ελληνική εταιρεία από αυτόν, ενώ δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ), υπό τη μορφή κοινοπραξιών» υποστηρίζει παράλληλα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τονίζει ότι επιβεβαιώνεται η τεκμηριωμένη καταγγελία. Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «με 24 ώρες καθυστέρηση, το ΥΠΕΝ “σπεύδει” να απαντήσει στην τεκμηριωμένη καταγγελία μας και επί της ουσίας να την επιβεβαιώσει. Αφού μας διαβεβαιώνει ότι τα 17 εκατ. θα δοθούν μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού (αυτό προβλέπει ο Νόμος, πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;), η ηγεσία του ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι δεν αποκλείονται και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και αυτοί τα συγκεκριμένα κονδύλια! Λες και αυτό που χρειάζονται οι μικρομεσαίοι είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς για τεχνικούς συμβούλους!».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μόνη. Έρχεται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων προκηρύξεων που αθροίζουν συνολικά σε αδιανόητα ποσά για τέτοιες υπηρεσίες.

Η ουσία είναι μία: η κυβέρνηση σπαταλά εξωφρενικά υπερβολικούς πόρους σε συμβούλους και τεχνική βοήθεια ενώ θα έπρεπε η Δημόσια Διοίκηση να καλύπτει αυτές τις ανάγκες ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους. Πολύτιμους πόρους που στερείται η πραγματική οικονομία σήμερα που τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί