Έκρηξη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη

Σε συναγερμό αστυνομία και στρατός στην ισπανική πρωτεύουσα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στην ουκρανική πρεσβεία.

Oι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη ενώ την κρατούσε στα χέρια του υπάλληλος της πρεσβείας. Η αστυνομία έχει ενεργοποιήσει πρωτόκολλο ασφαλείας για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο εργαζόμενος υπέστη ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, η ουκρανική πρεσβεία ειδοποίησε την Εθνική Αστυνομία, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την καταγραφή έκρηξης που τραυμάτισε έναν εργαζόμενο στη διπλωματική αντιπροσωπεία, ενώ χειριζόταν μία επιστολή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με δικά του μέσα στο Νοσοκομείο Nuestra Señora de América, στην Calle Arturo Soria.

Η ειδοποίηση της αστυνομίας για την έκρηξη καταχωρήθηκε στις 13:15 (14.15 ώρα Ελλάδας) στην ουκρανική πρεσβεία (οδός Ronda de la Abubilla 52). Στρατός, ειδικοί αστυνομικοί της Tedax (Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) και εκπαιδευμένοι σκύλοι έσπευσαν στο κτίριο. Η επιστολή, σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν είχε εντοπιστεί από την ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη.

Το σημείο έχει αποκλειστεί, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει άμεση επικοινωνία με την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί