Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης: Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη του ΕΣΥ

Το ΣΙΕΚ (Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης),λέει όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη στην δημόσια περίθαλψη και στην διάλυση του ΕΣΥ.Το νέο νομοσχέδιο λειτουργεί σε βάρος, όχι μόνο της πλειονότητας των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και όλων των ασθενών του ΕΣΥ.Σε μια λογική κόστους-οφέλους, ο μόνος κερδισμένος θα είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εντός και εκτός νοσοκομείων, που βλέπουν την Υγεία ως εμπόρευμα και εύκολο πεδίο κερδοφορίας.
Το άρθρο 10 του νομοσχεδίου, με πρόσχημα να χτυπήσει το «φακελάκι» καταργεί το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και ένας νοσοκομειακός γιατρός θα μπορεί να ασκήσει ιδιωτικό επάγγελμα, δηλαδή αν μπορεί θα αντλεί πελατεία από το δημόσιο σύστημα υγείας και θα τους χειρουργεί έξω. Με αυτό τον τρόπο το «φακελάκι» νομιμοποιήται και επίσημα.
Επίσης στο άρθρο 7 προβλέπεται μερική απασχόληση από ιδιώτη γιατρό στο ΕΣΥ για μερικά 4ωρα την εβδομάδα σε «άγονες» περιοχές.Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν παρτ τάιμ ανάγκες των ασθενών και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει παρτ τάιμ γιατρός που απλά θα καλύπτει τα όποια κενά που έτσι και αλλιώς είναι μεγάλα.
Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα), σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Έρχονται να προστεθούν στη λειψή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας, στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, στις τεράστιες αναμονές για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μια απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση.
Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, ότι αυτό το νομοσχέδιο όπως και πολλά άλλα διατάχτηκε, συντάχτηκε και επιβλήθηκε από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία. Το αίτημα του λαού και των νοσοκομειακών γιατρών για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και του κράτους πρόνοιας είναι ένα και απλό: Να απορριφθεί το νομοσχέδιο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας είναι χρέος όλων μας, όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι/ες να σταθούμε στο πλάι των αγωνιζόμενων υγειονομικών, μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς. 
Εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και βίαιης φτωχοποίησης του λαού επιλέγει να συρρικνώσει το αγαθό της υγείας, να θερίσει το λαϊκό εισόδημα και να ενισχύσει τη ιδιωτική υγεία με την υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Περίθαλψης.
Το ΣΙΕΚ ενώνει την φωνή του με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα του κλάδου για να αποτρέψουμε τον περαιτέρω αποκλεισμό που προωθείται από τις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

                                                    Το Δ.Σ 
                             Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί